1000 év 10 méteren

2 órája

A hihetetlen méretű, 13 méter hosszú királyi családfa már a siófoki városháza falát díszíti

Királyi vérvonal méterekben mérve? Siófokon már ez sem lehetetlen! Vig János monumentális alkotása, a 13 méteres királyi családfa elképesztő részletességgel tárja elénk több mint 200 király titkait és történetét, mindezt a városháza falán!

Hajdú Marianna

Vig János 13 méteres királyi családfája a siófoki városháza Balaton termében kapott helyet

Forrás: Siófoki Hírek

Több mint két évtizeddel ezelőtt a siófoki Vig János valóra váltotta az álmát és megrajzolta Magyarország uralkodóit felvonultató családfáját egy 13 méter hosszú és egy méter széles tekercsen. Az elképesztő alkotás minden egyes centimétere egy-egy évet reprezentál, végigvezetve a kontinens uralkodóinak történetén. Az 1300 évet és 214 portrét bemutató királyi családfa lenyűgöző részletességgel mutatja be az ősi uralkodói vonalakat, amelyeket Vig János saját kezűleg készített. 

A siófoki városháza Balaton-terme és a Víg János féle királyi családfa
A siófoki városháza Balaton-terme lett a 13 méter hosszú királyi családfa új otthona 
Forrás: Siófoki Hírek

A siófoki városháza Balaton-terme lett a 13 méter hosszú királyi családfa új otthona 

Az alkotás – amit később digitálisan is feldolgoztak – hosszú ideig csak kiállításokon volt látható, majd hosszú évekig egy szekrény tetején pihent. Vig János azonban nem hagyta, hogy feledésbe merüljön a nem mindennapi összeállítás és 3 évvel ezelőtt elkezdett méltó, állandó helyet keresni a számára. A művet 2022-ben felvették a Siófoki Értéktárba, most pedig a városháza Balaton-termében találták meg számára az ideális helyet.

A falon végigfutó monumentális családfát a jövőben az érdeklődők számára is elérhetővé teszik, amelynek segítségével megismerhetik az uralkodói vérvonalakat és a magyar történelem ezeréves kapcsolatait. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában