Tanulás

15 órája

Fellendülőben a szakképzés, egyre több a technikus is

Csütörtökön délelőtt tartotta közös „Karrierutak a szakképzésben” elnevezésű szakmai konferenciáját a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Siófoki Szakképzési Centrum. A centrumok a vármegye oktatási intézményeit hívták meg a rendezvényre, ahol többek között Pölöskei Gáborné, szakképzésért felelős helyettes államtitkár is tartott előadást.

Barkóczy László

Fotó: Barkóczy László

Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum vezetője köszöntőbeszédében elmondta, a szakmai fórum fő alapgondolata az volt, hogy a különböző fenntartók által működtetett intézmények vezetőinek bemutassák, milyen szakképzéseket érhetnek el az egyes intézményekben. A tavalyi év volt az első, amikor ilyen típusú rendezvényt szerveztek, és már annak sikere is rámutatott, hogy nagy az igény az ilyen jellegű találkozókra. 

Horváth Péter, a Siófoki Szakképzési Centrum vezetője a programsorozat nyitányaként elmondta, noha a konferenciára látogató intézményvezetők valahogy eddig is kapcsoltban voltak, de ilyen formában ritkán találkoznak egymással. A rendezvény nem titkolt célja szerinte az, hogy a köznevelési intézményeket és a szakképzőiskolákat közelebb hozza egymáshoz.

Az előadásokat megelőzően egy közös Kahoot kvízzel indították a szervezők, ahol a jelenlévők összemérhették tudásukat a szakképzésekről. A mobiltelefonról vezérelt kvíz nagy sikert aratott, az első három résztvevő díjat is nyert. Az előadásokat Pölöskei Gáborné, szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg Sikerek a szakképzésben című témájával. Beszédében átfogó képet festett a szakképzés jelenlegi helyzetéről, és a további fejlődési lehetőségekről.

A konferencia témái a szakképzés különböző aspektusait vizsgálták, a szünetekben pedig szakmai kiállítók és workshopok várták az érdeklődőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában