Megnyílt!

4 órája

Frissen sütik a kinizsis diákok a pékárut és süteményeket az új tanboltba

Kenyér, zsemle, kifli, macaron, perec vagy éppen isler is kapható a Kinizsi Tanboltban, amely kedden nyitott meg a Baross Gábor utcában, Kaposváron.

Koszorus Rita

Fotó: Muzslay Péter

Tanboltot alakítottak ki a porta épületéből a Déli Agrárszakképzési Centrum Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikumban, ahol a diákok által előállított termékeket maguk a tanulók árusítják.
– Új fejezet kezdődik az iskola életében a bolt megnyitásával, amellyel az a célunk, hogy gyerekkorunk ízeit visszahozzuk, valamint az, hogy kineveljük a kinizsis termékeket fogyasztók közösségét – mondta Pappné Szabó Ibolya igazgató. Hozzátette: fontos az is, hogy a kaposváriak megismerjék, milyen jó szakemberek kerülnek ki az intézményből. 

Kinizsi tanbolt
Megnyílt a Kinizsi tanbolt Fotó: Muzslay Péter

– Minden termék népszerűsíti az intézményt, megmutatja a vásárlóknak, hogy milyen magasan képzettek a jövő élelmiszeripari szakemberei – mondta Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgatója a keddi ünnepélyes megnyitón, Kaposváron. Hozzátette: már 2022-ben felmerült a bolt kialakításának ötlete, amelyet a Déli Agrárszakképzési Centrum finanszírozott.

Megéri a felkeresni tanboltot 

Pintér Rómeó, alpolgármester megnyitón az átgondolt fejlesztésre hívta fel a figyelmet.
– Nem is lehetne jobb helyen az új tanbolt, mint a nagypiac szomszédságában, a felújított Baross Gábor utcában, ahol az infrastruktúra is adott az üzleti sikerhez. Ráadásul az itt kínált termékek jóval olcsóbbak, mint a versenytársak árui, ezért a vásárlóknak is megéri itt vásárolni.

Kinizsi tanbolt
Napi öt órát tart nyitva a tanbolt Fotó: Muzslay Péter

Pintér Rómeó arra kérte a diákokat, hogy legyenek saját iskolájuk influenszerei és saját közösségi média fiókjaikon keresztül reklámozzák a boltot, amely hétfőtől péntekig minden nap 7 és 13 óra között tart nyitva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában