Videóval

2 órája

Leventének csendültek fel a dallamok a jótékonysági gálán

Jótékonysági gálát szervezett a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola a mozgássérült és enyhe értelmi fogyatékos somogyjádi fiúnak, Pintér Leventének kedden este Kaposváron az Együd Árpád Kulturális Központban.

Marosi Gábor

A Zene világnapjához kapcsolódó eseményt azért is hozták létre, hogy az ott befolyt adományból Levente gyógykezelését támogathassák. Mint ahogyan arról a Sonline.hu oldalon korábban beszámoltunk, több mint 4 millió forintra lenne szüksége a somogyjádi Pintér családnak ahhoz, hogy gyermeküket Barcelonában megműtsék, itthon pedig elkezdődhessen egy mozgásterápiás gyógykezelés. A barcelonai műtét 2 millió forintba, a hazai mozgásterápia – melyre a pécsi Borsóházba kell majd mennie Leventének – 2 millió 200 ezer forintba kerül. Levente édesanyja Pintérné Tallián Beáta a jótékonysági gálán érdeklődésünkre elmondta, eddig már több mint 2 millió 800 ezer forint gyűlt össze fia kezelésére.

Pintér Levente jótékonysági gála
A jótékonysági gála adományai Pintér Levente gyógyulását szolgálják Fotó: Baranyai Gerda

A nagyjából másfél órás eseményen tizenkettő műsorszámot láthatott és hallhatott a közönség. Az esten fellépett a többi között a Somogy Táncegyüttes, a Vikár Béla Vegyeskar, a Bárczi iskola Tanárock zenekara, a Zenekedvelők kórusa és a Liszt Ferenc Zeneiskola zeneterápiás csoportja, melynek Pintér Levente is tagja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában