Somogyi borászat a dobogón

4 órája

Taroltak a balatoni borok az Országház Bora díjátadón

Somogyi borászat újabb sikere az Országház Borán: Androsics Ferenc balatonőszödi pincészete ismét dobogós lett az olaszrizling kategóriában. A régió borai idén kiemelkedően szerepeltek a rangos versenyen.

Hajdú Marianna

Fotó: Androsics Birtok és Borterasz

Kedden délután ismét felragyogott a somogyi borok csillaga az Országház Bora díjátadón a Parlament épületében, ahol Androsics Ferenc balatonőszödi borbirtoka az olaszrizling kategóriában a dobogó harmadik fokára léphetett. 

Ez a kiváló eredmény a tavalyi Országház Bora első helyezés után újabb elismerés a somogyi borászat számára, amely ezzel is bizonyítja, hogy a régió borai méltó helyet foglalnak el a legjobbak között.

– Hihetetlen boldogság, hogy két követő évben is a dobogón végeztünk az olaszrizling kategóriában. Ez hatalmas elismerés, különösen olyan neves borászatok mellett, mint a Figula és a Dobosi, akik az első és a második helyet foglalták el idén – nyilatkozta Androsics Ferenc.

Az Országház Bora verseny célja, hogy a legkiválóbb magyar borokat válogassa össze hivatalos reprezentációs eseményekre, méltón képviselve Magyarországot nemzeti és nemzetközi szinten is. Az idei megmérettetés különösen sikeres volt a Balaton régió számára, hiszen az olaszrizling kategóriában mindhárom díjazott balatoni borászat lett.

Androsics Ferenc borászatának sikere nemcsak a saját munkájuk elismerése, hanem Somogy vármegyéé is, amely az elmúlt években egyre hangsúlyosabbá válik a magyar borkultúrában. Ez a harmadik hely egy újabb bizonyíték arra, hogy a somogyi borászatok egyre erősebb pozíciót foglalnak el a hazai és nemzetközi borpiacon.

"Olaszrizling kategóriában a Figula Pincészet, furmint kategóriában a Grand Tokaj Borászat, az egyéb fehérbor kategóriában a Dobosi Birtok, a pezsgők között a Sauska Borászat, a kékfrankosok között a Takler Borbirtok, a bikavérek közt a Schieber Borászat, kadarka kategóriában az Eszterbauer Borászat, cabernet franc kategóriában a Sauska Borászat, a tokaji aszúk között a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok ért el első helyezést" - adta hírül az MTI.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában