Segítség

2 órája

Húsz rászoruló diák tanulását segíti az idén az Oltalom Alapítvány

Hétfő délután adták át a szociális ösztöndíjakat a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban.

Barkóczy László

– Intézményünk közel 220 éves, és ez idő alatt számos, később elismert, híres diák tanult nálunk. Egykori diákok alapították meg évtizedekkel ezelőtt a Somssich–Táncsics Baráti Kört, akik nagyon aktívak a mindennapokban, így a jelenlegi diákok megsegítéséért létrehozták az Oltalom Alapítványt, melynek elnöke jelenleg Sebestény Gyula – mondta el kérdésünkre Berzsán Gabriella, az alapítvány kuratóriumi tagja. 

Oltalom alapítvány táncsics
Húsz tehetséges diákot segít az Oltalom Alapítvány

Az alapítvány a szociálisan rászoruló diákoknak nyújt támogatást

A civil szervezet célja azoknak a tehetséges diákoknak a támogatása, akik árván nőnek fel, vagy egyik szülő neveli őket, szociális helyzetük miatt nehéz körülmények között élnek, valamelyik tantárgyból kiemelkedő eredményt értek el, vagy szorgalmuk példamutató. 
Az alapítvány segítséget kívánt nyújtani a tanuláshoz szükséges költségek fedezéséhez, tanulmányi versenyeken történő részvételhez, a továbbtanuláshoz való felkészüléshez. 

A nehéz anyagi helyzetből adódó hátrányok csökkentését is elő kívánták segíteni. Ennek szellemében hozták létre a Müllner Ferenc-ösztöndíjat, melyre minden évben pályázhatnak a hátrányos helyzetű tanulók. Ebben az évben húsz diák kaphatta meg az alapítvány ösztöndíját, melyet a félév során egy összegben kapnak meg. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában