Jövő generációinak

18 órája

SNI-s gyerekek fejlesztését segíti a szeretetszolgálat Marcaliban

Átadták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola és Óvoda kibővített és felújított épületét csütörtökön délelőtt.

Fotó: Kiss Kálmán

Az új, többcélú, közös igazgatású köznevelési intézményben egyéni és csoportos formában azoknak a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekeknek, tanulóknak az óvodai nevelése, iskolai nevelése-oktatása, kollégiumi ellátása zajlik 3 éves kortól, akik az erre a célra létrehozott gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézményben, óvodai csoportban, iskolai osztályban, kollégiumi csoportban eredményesebben foglalkoztathatóak. Az  intézményben beszédfogyatékos, halmozottan fogyatékos, autizmus spektrumzavarral és egyéb pszichés fejlődési zavarral élő, enyhe illetve középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek fejlesztése zajlik, a munkát iskolai könyvtár is segíti. 

Az óvoda a felvételt elnyert SNI-s gyermekek számára biztosítja az egyénre szabott gyógypedagógiai fejlesztést, valamint a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva az óvodás életkornak megfelelő változatos, közösségi élményt nyújtó csoportos foglalkozásokat. A csütörtöki átadáson Thaisz Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke, Tóth Istvánné Császár Mariann, a MMSZ Fejlesztő iskola és Óvoda igazgatója valamint Király Zoltán, a MMSZ Iskola Alapítvány fejlesztési igazgatója mondott köszöntőt. Ezt követően a fejlesztő iskola elmúlt éveiről készült filmet tekinthették meg a meghívottak, s az új intézményben Tomanek Ferenc Áron marcali plébános celebrált ünnepi istentiszteletet.

Fotó: Kiss Kálmán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában