Önkormányzat

Tegnap, 8:12

Továbbra is képvislik a letelepedett németajkúakat Somogyban

Megalakult 2024. október 9-én a Somogy Vármegyei Német Önkormányzat a kaposvári Vármegyeházán. A 2024-29-es önkormányzati ciklusra Virth József Mihályt választotta elnökének a közgyűlés.

Sonline.hu

Fotó: Kraft Robert

A június 9-i nemzetiségi önkormányzati választáson Somogyban a  a Kaposvári Német Közhasznú Egyesület képviseletében heten (Virth József Mihály, Schneider Tibor Zoltán, Huber József, dr. Máté Ernő, Stolcz Miklós, Máj Péter és Hajnal Miklós Gyuláné) szereztek mandátumot. Az alakuló ülésen valamennyien megjelentek, majd kétnyelvű eskütételüket követően Virth József Mihályt választották elnöknek és Schneider Tibor Zoltánt elnökhelyettesnek. A vagyonnyilatkozatok ellenőrzését dr. Máté Ernő és Huber József látja el. 

Az ülés végén Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke azt kérte a nemzetiségi önkormányzattól, hogy őrizzék identitásukat, nyelvüket, nyújtsanak a segítséget az utóbbi években Rhein-Neckarral háttérbe szorult testvérmegyei kapcsolatok felélesztésében, illetve képviseljék a Somogyban letelepedett németek érdekeit, lehetőség szerint vonják be őket a vármegye mindennapjaiba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában