Szarvasbőgés

2 órája

A vadászat legszebb időszakát vitte filmre Budavári Roland

A Hársas Szeptembere címmel elkészült Budavári Roland gamási származású természetfilmes új munkája. A több szakmai díjjal elismert fiatal tehetség ezúttal egy hosszabb lélegzetvételű filmet készített, amelyhez egy Jászai-díjas színészt is sikerült megnyernie.

Koszorus Rita

Fotó: Budavári Roland

Csőre Gábor is szerepel a filmben – mondta a gamási Budavári Roland. – Somogybabodra jár vadászni, és a film producere jól ismeri. Sikerült felkérnünk a szereplésre, s ő lett a narrátor is. A film a szarvasbőgés időszakát mutatja be. Szerettük volna az apró szépségeket megmutatni, amelyekkel vadászat közben találkozunk. 

Budavári Roland, A szarvasbikák megkezdték a bőgést
A szarvasbőgés időszakát mutatja be Budavári Roland új filmje Fotóillusztráció: GSCHWINDT MARK

Ismert színész adta a hangját és az arcát Budavári Roland filmjéhez

A 25 perces filmet három hónapon keresztül forgatták, tavaly szeptemberben, a szarvasbőgés idején. A forgatás során két kiváló bika került terítékre, amelyek felejthetetlen élménnyé tették a közös munkát.
– A természetfilm-készítés érdekes folyamat, mert nem lehet forgatókönyv szerint dolgozni, sosem tudjuk előre, mikor jön ki a bika. Szerencsére jól alakult minden, a vadászatot egy trófeamustrával koronáztuk meg – mesélte Budavári Roland. Az alkotó azt is elárulta, hogy tervezi filmje nevezését filmfesztiválra, versenyre. 
Budavári Roland már gyermekként erdésznek, vadásznak készült. Filmesként az első átütő sikert a 2019-es komlói Hét Domb Filmfesztivál hozta meg számára. Itt ugyanis azonkívül, hogy a zsűrizett legjobb alkotások közé került a filmje, még a kategóriájában az első helyezést is sikerült elhoznia.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában