Labdarúgás

2023.07.04. 11:24

Kitl Miklós és Szedlár Zoltán is Siófokra igazol

Kitl Miklós és Szedlár Zoltán a labdarúgó NB II-ben szereplő BFC Siófok együttesében folytatja pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.

Kitl Miklós Békéscsabáról igazol a BFC Siófokhoz. Az 1997-es születésű középpályás Kiskunmajsán kezdte pályafutását, majd játszott a Budapest Honvédban, Kecskeméten, Diósgyőrben és Dorogon. Békéscsabán alapemberként számoltak vele: az előző szezonban harminchárom alkalommal volt kezdő a Merkantil Bank Liga NB II.-ben, egy alkalommal pedig csereként lépett pályára a lila-fehéreknél. Egy gólt szerzett a bajnokságban, a Kolorcity Kazincbarcika ellen volt eredményes, míg a MOL Magyar Kupában a Nagykanizsa hálójába talált be.

– Nagyon jól érzem magam Siófokon, örülök, hogy itt lehetek – mondta Kitl Miklós a Siófok honlapjának. – Egyből belekezdtem a munkába. Volt egy kis lemaradásom, de biztos vagyok benne, hogy ezt magam mögött fogom hagyni, és remélem minden jól alakul. Nagyon szeretném, hogy sikeresek legyünk a szezonban. A célkitűzésem az, hogy a lehető legtöbbet a pályán legyek, tudjam segíteni a csapatot, és stabilak legyünk.

A BFC Siófok második nyári igazolása Szedlár Zoltán. Az 1994-es születésű, tapasztalt játékos a támadó szekciót fogja erősíteni, Dorogról érkezik a Balaton partjára. A III. Kerület mellett több évet lehúzott a Vasas együttesében is. Az előző szezonban Dorogon huszonnégy mérkőzésen volt kezdő a Merkantil Bank Liga NB II.-ben, hat alkalommal pedig csereként lépett pályára. A 2022/2023-as bajnoki évben több gólpasszon kívül öt találatot jegyezhet a neve mellett: betalált az MTK, a Soroksár, a Tiszakécske, a Pécs és a Haladás hálójába.

– Elég régóta játszom ebben az osztályban, a csapattársakkal így ellenfélként valóban elég jól ismertük egymást – fogalmazott Szedlár Zoltán. – Nagyon boldogan jöttem ide, nagyon örülök, hogy a BFC Siófokhoz tudtam igazolni. Próbálok minél hamarabb beilleszkedni, és abszolút pozitív minden: a környezet, a csapattársaim, minden pozitív elsőre. Számokba nem szeretek bocsátkozni, azt tudom ígérni, hogy minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy a csapattal sikeresek legyünk. Az NB II-es bajnokság az elmúlt évek során nagyon megerősödött, szinte minden mérkőzés élet-halál harc volt. Most négy alakulat fog egyenes ágon kiesni, és bár biztos lesznek kiemelkedő csapatok, mint a Vasas vagy a Honvéd, de mi mindenki ellen meg fogunk küzdeni, és megpróbálunk győztesen kijönni a meccsekből. Azon leszek, és csapatszinten mondhatom ezt, tehát azon leszünk, hogy sikeresek legyünk, a sikerekért mindent meg fogunk tenni, és szeretnénk a szurkolóknak sok örömet szerezni.

A nyári játékosmozgás a BFC Siófoknál

Érkezők: Kitl Miklós (Békéscsaba), Lapos Máté (Bicske-kölcsönből vissza), Nagy-Kolozsvári Dániel (Iváncsa-kölcsönből vissza), Szedlár Zoltán (Dorog).

Távozók: Debreceni Ákos (Paks-kölcsönből vissza), Farkas Balázs Kesző (ETO FC Győr-kölcsönből vissza), Horváth Milán (Bp. Honvéd-kölcsönből vissza), Makrai Gábor (PMFC-kölcsönből vissza), Szakály Attila (Haladás), Volter Patrik (Paks-kölcsönből vissza).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában