Labdarúgás

2023.08.01. 14:34

Pécsen javítana a Rákóczi FC

Szerdán 17.30 órakora harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának második fordulójában, a PTE-PEAC vendégeként lép pályára a Kaposvári Rákóczi FC.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Szentlőrinc után ismét egy baranyai, de teljesen más játékerőt képviselő csapat vár a Rákóczira, amely az első hétközi fordulóban a PMFC Stadionban, a PTE-PEAC ellen folytatja bajnoki szereplését. A megfiatalított kaposvári gárda a nyitányon elszenvedett négygólos vereség után próbál talpra állni, s megszerezni első sikerét az új évadban. 

– Sajnos az első mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy vártuk, így az azt követő első edzésen nyomasztó volt hangulat – mondta Pusztai Dániel, a Rákóczihoz nyáron érkezett bal oldali védő. – Most már javult a hangulat és csak a következő, Pécs elleni találkozó jár a fejünkben, ahol próbálunk javítani.

A pécsi egyetemisták az első fordulóban a megyei rivális Mohács otthonában vendégszerepletek, ahol a hét kiosztott sárga lap alapján egy kemény meccsen értek el nulla-nullás döntetlent.
– A mester maximálisan felkészített minket az ellenfélből, a siker kulcsa az összetartás, s az, hogy igazi csapatként menjünk ki a pályára – tette hozzá Pusztai Dániel.

A kaposváriak első győzelméhez az is kell, hogy a fiatal játékosokban ne hagyjon nyomot az első fordulóban elszenvedett vereség. Az idősebbek, a több felnőtt futballban szerzett tapasztalattal bíró társak, mint Pusztai Dániel, aki bár a még csak 22 esztendős, de már több NB III.-as szezonon van a lábában, ebben segíthetnek.

– Próbálom a fiatalabbakat segíteni, hogy lendüljenek át a hétvégi eseményeken, hiszen azért is szép a futball, mert egy héten belül lehet javítani és megmutatni, hogy a Szentlőrinc elleni meccs csak egy botlás volt – mondta a Pénzügyőrtől érkező, nemrég diplomázott balbekk, akit arról is kérdeztünk, hogy érzi magát új csapatában.

– Jól érzem magam Kaposváron, a társak gyorsan befogadtak, jó az öltözői hangulat – mondta. – A célom, hogy minél több lehetőséget kapjak, s ezáltal felhívjam magamra a figyelmet, hiszen lépcsőfokról-lépcsőfokra haladva egyszer szeretnék magasabb osztályban futballozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában