Őszi program

2 órája

Felújítják a marcali kőkeresztet közösségerősítés zarándoklattal és adománygyűjtésekkel

Gazdag őszi programsorozattal rukkolt elő a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) marcali csoportja. Kiss Kálmántól, a szervezet elnökétől megtudtuk: mivel idén ünnepli megalakulásának 35. évfordulóját a KÉSZ, ezért egy marcali „különítmény” is képviselte a szervezetet az Országház Felsőházi termében szeptember 14-én rendezett XIV. kongresszuson, melyet Megtartó közösségeink: család, nemzet, kereszténység címmel rendeztek.

Lőrincz Sándor

Egy hét múlva ismét útra keltek, autóbuszos zarándoklaton vettek részt a Bonyhád–Grabóc–Bátaszék–Báta–Szekszárd–Dombóvár útvonalon, ahol a szakrális és kulturális örökségekkel ismerkedett és szentmisén vett részt a csoport. Október 5-én az országos KÉSZ szervezésében készülnek a hagyományos, Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódó, Kárpát-medencei, engesztelő zarándoklatra. Az andocsi kegytemplomban tartandó szentmisén vesznek részt. 
Kiss Kálmán elmondta azt is: október 6-án és 23-án a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestülettel közösen szervezik megemlékezésüket az aradi vértanúk és a nemzeti ünnep alkalmából, s lesz egy őszi irodalmi estjük is Kurucz Ádám Konrád marcali származású versmondóval, de az éves tag­gyűlésüket is megtartják a negyedik negyedévben. 
Az elnök lapunkkal azt is megosztotta: a szervezet szeretné szakszerűen felújíttatni a marcali központi temetőben lévő kápolna előtti kőkeresztet. Tervük megvalósításához június 4-én tartottak már egy adománygyűjtési irodalmi estet, de annak bevétele nem fedezi a munka költségeit, így egy újabb gyűjtési akciót szerveznek majd az év végéhez közeledve. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában