Labdarúgás

2023.09.20. 16:52

A Siófok középpályása elárulta, hogy mit vár a DVTK elleni kupacsatától

Kitl Miklós júliusban a másodosztályból kieső Békéscsaba 1912 Előre gárdájából igazolt a BFC Siófok labdarúgócsapatához. A 26 esztendős védekező középpályás a bajnokságban élvezi a vezetőedző, Dragan Vukmi bizalmát, a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában pedig csereként beállva szerzett továbbjutást érő gólt a Budaörs ellen.

Őszi Ádám

Fotó: Németh András

– Nyáron érkezett Siófokra, miért a BFC-re esett a választás?
– Több lehetőségem volt, de úgy éreztem, hogy ide kell jönnöm. Egy roppant befogadó, motivált és fiatalos társaságba csöppentem, utólag már kijelenthetem, hogy jó döntést hoztam. A szezon elején ugyan voltak nehézségeink, de azon vagyunk, hogy ezekből kilábaljunk és ennek eredményeképp elinduljunk felfelé a tabellán.

– Mivel lenne elégedett a szezon végén? 
– Szeretném, ha egy stabil középcsapat lennénk, melynek bárki ellen van esélye, legyen szó hazai, vagy idegenbeli összecsapásról. Jó lenne elérni azt, hogy senki se mehessen ellenünk biztosra. Egyelőre élvezem a bizalmat és igyekszem ezért mindent megtenni. Szeretnék minél több játékpercet a pályán tölteni, jól teljesíteni és gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot.

– Korábban szerepelt az NB I-ben, hosszabb távon milyen célokat fogalmazott meg?
– Nem titok, hogy szeretném magam újra megmutatni az élvonalban, van bennem egyfajta bizonyítási vágy, de jelenleg a Siófokra koncentrálok és ebből a szezonból szeretném kihozni a lehető legtöbbet.

– Hogy érzi magát Siófokon, milyen a város?
– Így hogy elmúlt a nagy nyári zsongás, sokkal nyugisabb lett minden, de alapvetően tetszik a  környezet. Egy élhető városról beszélünk, jól érzem magam.

– A Siófok ott van a Magyar Kupa 4. fordulójában, ahol korábbi csapata, a jelenleg élvonalbeli DVTK lesz az ellenfél. Mit szól a sorsoláshoz és hogyan látja az esélyeket?
– Korábban két és fél évet játszottam Diósgyőrben, de ennek már jó ideje, így különösebb jelentőséget nem tuladjonítok neki, hiszen a távozásom óta már a teljes játékoskeret kicserélődött. A sorsolásnak személy szerint örülök, hiszen egy élvonalbeli ellenfelet fogadhatunk hazai környezetben. Remélhetőleg sokan kijönnek majd és egy jó hangulatú találkozón mérhetjük fel azt, hogy hol is tartunk. Ráadásul a továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, így nagyobb eséllyel okozhatunk meglepetést. Személy szerint bízom benne, hogy így lesz, de egyelőre még az előttünk álló bajnoki mérkőzéseken van a fókusz.

– Ha a sportot félretesszük, mivel tölti a szabadidejét?
– Jogásznak tanulok és már csak fél évem van vissza, így sokat tanulok, főként, ha közeledik a vizsgaidőszak. De természetesen másra is jut időm. A csapattársakkal gyakran eljárunk kávézni, és az olvasás is kikapcsol. A filmekről és a sorozatokról nem is beszélve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában