Fitnesz

2024.05.27. 17:27

Beérett Szabó Kinga kitartása

A kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE versenyzője, Szabó Kinga öt évesen kezdett el sportolni, a fitnesz szépen lassan a mindennapi életének részévé vált, s a kitartása egészen a spanyolországi Európa-bajnokságig juttatta.

Klein Péter Nándor

Néha azt gondoljuk, felesleges kitartónak, alázatosnak lenni, azonban, ha jobban a dolgok mögé nézünk, rájövünk, a befektetett munka mindig meghozza a gyümölcsét. Nem volt ez másképp Szabó Kinga esetében sem. A kaposvári hölgy 2007-ben szültetett, s egészen korán, öt éves korában lépett be a fitnesz világába, amivel tüzetesen a Bakós-Sas Fitnesz Sportegyesül vezetője, Prukner-Sas Médea ismertette meg. 

Fotó: Bakó-Sas Fitnesz SE

– A sport kihívásokkal és élvezettel teli számomra, megtanít küzdeni és sok-sok boldogsággal tölt el – vallja Szabó Kinga. – Sok barátot szereztem általa, emellett pedig számos szép helyekre jutotta el általa, és nem mellesleg, megtanultam küzdeni – emelte ki a nyolcszoros gyerek fitness magyar bajnok, többszörös Magyar Kupa győztes sportoló, aki nemzetközi szinten is letette a névjegyét. 

Fotó: Bakó-Sas Fitnesz SE

Szabó Kinga ugyanis a junior Európa-bajnokságon a kilencedik helyet szerezte meg, míg az ebben az évben megrendezésre kerülő, spanyolországi felnőtt kontinensviadalon már a pontszerző hatodik helyen zárt kategóriájában. Emellett pedig a fitnesz új szakágában, a challenge-ben is begyűjtött már egy bronzérmet egy nemzetközi verseny alkalmával. 
– A célom, hogy napról-napra jobb legyek és ezzel példát mutassak a kisebb versenyzőknek – mondta Szabó Kinga, aki hozzátette: a közelgő világbajnokságon szeretne jól szerepelni, és olyan teljesítményt nyújtani, amivel később maradéktalanul elégedett lenne. Hozzátette: az elmúlt évekért hálás edzőjének, Prukner-Sas Médeának, illetve a családjának, hogy mindig, mindenben támogatták. 

Fotó: Bakó-Sas Fitnesz SE

Szabó Kingára június első hétvégéjén vár a következő megméretés, amikor is Budapesten, az IFBB Diamond Cup-on áll színpadra. Az év lefontosabb versenyére, a Magyar Bajnokságra pedig októberben kerül sor, melyen a kaposvári sportoló kvalifikálhatja magát a decemberi fitness világbajnokságra, amit decemberben, Japánban rendeznek majd. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában