Vitorlázás

2024.06.02. 14:46

Erős hullámzásban is helyt álltak a fonyódi fiatalok

A Riminiben megrendezett RS FEVA I. Olasz Nemzeti bajnokságon 77 hajó, s 154 versenyző állt rajthoz. Az olaszokon és a magyarokon kívül négy hajó érkezett Litvániából.

A fonyódi VAGABUND Vitorlás Sportegyesület két hajóegységgel érkezett a helyszínre. Ádám Dóra és Adamik Martin már egy összeszokott páros, kiváló itthoni eredményekkel, a másik hajóban Berend Barna és Semegi-Nyulas Csaba ebben az évben kezdte meg a közös felkészülését.

Három nappal a versenyt megelőzően érkeztek a helyszínre és készültek a megmérettetésre. Az első edzésnapon közel 1,5-2 méteres hullámokat kaptak, mely próbára tette a fiatalok gyomrát. Másnap már felkészültebben, némi gyógyszerrel kiegészítve szálltak vízre. Ez jó döntésnek bizonyult, észre sem vették a közel 4,5 órás edzést és a hullámokat. Az edzések ideje alatt mindenféle időjárás volt, de főként kedvezőtlen.

A rendezőkkel együtt folyamatosan figyelték az időjárás-előrejelzést, akkor úgy tűnt jön a felmelegedés és nagyon gyenge szél várható. Nem így történt, a felmelegedés megjött, ez jót tett a fonyódiak lelkének, már nem kellett folyamatosan fázni. Megjött a szél is mely remek versenyzést biztosított, az átlag szél a három napban nem csökkent 15-17 csomó alá.  

Verseny első két napján két csoportban (kék, sárga) versenyeztek a fiatalok, az itt elért eredményeik alapján kerültek be az arany és ezüst csoportba. Ádám Dóra ás Adamik Martin az arany csoportba, míg Berend Barna és Semegi-Nyulas Csaba az ezüst csoportba került.

Mindkét csapat kiválóan és a vártnál jobban teljesített. A versenyzők komoly teljesítményt nyújtottak és egy újabb nagy fejlődésen mentek keresztül, mely jó alapja lesz a hazai versenyeknek.  

Eredmények

Az arany csoportban Ádám Dóra és Adamik Martin a 28. helyen, míg az ezüst csoportban Berend Barna és Semegi-Nyulas Csaba a 14. helyen végzett. Edzőjük Kocsis Gergő Boldizsár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában