Szabadság

2024.07.02. 09:19

Oltási igazolvánnyal vonatozhatnak az ebek

Szerdától tesztjelleggel már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használata mellett is lehet utazni a balatoni InterCity- és expresszjáratokon a négylábú kedvencekkel.

Harsányi Miklós

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

– Az elmúlt időszak és a tavalyi nyári balatoni menetrend idején beérkezett utasészrevételek alapján a vasúttársaság a nyáron vizsgálja a kutyaszállítás lehetőségének szélesítését a Balatonra közlekedő vonatokon – derült ki a MÁV tájékoztatójából. 
Június 26. és szeptember 1-je között a Balaton déli partján a Balaton és a Tópart IC-k, a Jégmadár, a Panoráma, a Napfürdő, az Aranypart, az Aranyhíd, az Ezüstpart, a Feny­ves expresszvonatok, valamint az északi parton közlekedő Kék Hullám IC-k, Csabai-, illetve Szabolcsi Tekergő, a Lesence és a Tanúhegy expressz másod­osztályán bármelyik utas bevihet az utastérbe szájkosárral, pórázon vezetve 20 kilogrammnál kisebb tömegű kutyát kutyajeggyel vagy kutyaországbérlettel. Mindezt úgy, hogy az ne zavarja a többi utast vagy ebet, s a kutyáról az utazás során sem a pórázt, sem a szájkosarat nem szabad eltávolítani. A kutya érvényes, egy évnél nem régebbi oltási bizonyítványát be kell mutatni. 
A 20 kilónál nehezebb, nagy testű kutyák változatlanul csak a nem helyjegyköteles vonatokon és csak azok peronján szállíthatók, utastérbe ezután sem vihetők be a szerelvény többi részébe. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában