Kaposvári Rákóczi FC

2024.06.21. 07:27

Otthoni munkával kezdtek a zöld-fehérek

A rövid nyári pihenőt követően már edzenek a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói. Igaz, még nem közösen, hanem egyelőre otthon, egyénileg Markovics Bence iránymutatásait követve.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Az összességében jól sikerült szezon után megérdemelten vonulhattak szünetre a harmadosztályban szereplő Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói, akik számára nem nyúlt hosszúra a pihenés, ugyanis hétfőn, ha csak egyénileg is, de már elkezdték az edzéseket.
– Május huszonhatodikán fejeződött be a bajnokság számunkra, s ettől kezdve a játékosok szabadságon voltak, egészen június tizenhetedikéig – mondta Markovics Bence, a Rákóczi FC erőnléti edzője. – A közös felkészülés június 24-én kezdődik, azonban ezt megelőzően a srácok már elkezdtek otthon dolgozni. A programjukban tartós és intervallum futás, erősítés, mobilizációs és stabilizációs gyakorlatok szerepelnek, melyek végén küldik számomra az eredményeket kiértékelésre. Markovics Bence hozzátette: az első találkozás alkalmával különböző teszteknek vetik majd alá a játékosokat.

Fotó: Lang Róbert

– Felmérjük a testösszetételüket, az állóképességüket és erre építjük majd a terhelést a következő hetekben – folytatta az erőnléti edző. –Ahogy szokták mondani: nem pincéből szeretnénk elkezdeni a közös munkát, így emiatt is számoltunk ezzel a rávezető héttel. Az első hét tehát abszolút az állóképességi felmérésekről és tesztekről szól, melyek után minden játékost egyesével kielemzünk és összehasonlítjuk az eredményeiket a bajnokság végi állapotukkal. A tesztek mellett természetesen konditermi és futballspecifikus edzések is szerepelnek a programban.
Markovics Bence a felnőtt csapat mellett a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szinte összes korosztályával foglalkozik, mint élettani vezető, így elég zsúfoltak a napjai, azonban élvezettel végzi a munkáját.
– Fél éve csöppentem bele a felnőtt futball világába, amit Prukner László elnök bizalmának köszönhetek. Egy pro licences vezetőedző mellett találtam magam, s ez az idő alatt rengeteget tanultam Székely Tibortól – mondta. – Úgy érzem, a csapat elfogadott, s bízom benne, hogy a következőidényben még többet tudok majd tenni a klub és a játékosok sikereiért. Kaposvár ezt megérdemli ilyen klubtörténelemmel. Az út elején vagyok, de a távlati céljaim között szerepel, hogy a későbbiekben a megfelelő tudást és tapasztalatot megszerezve – amikor már készen állok – egy olyan klubnál szeretnék dolgozni, amely az első osztályban szerepel, vagy az oda való feljutásért küzd. Bízom benne, hogy a Rákóczi ilyen csapattá válik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában