Utánpótlás vízilabda

2024.07.05. 11:50

Az ezüstérem is jól mutatja, alkalmazkodtak az új szabályokhoz

Ezüstéremmel tértek haza a Kaposvári VK ifjú sportolói Európa legnagyobb és legrangosabb vízilabda fesztiváljáról, az olaszországi HaBaWaBa-ról.

Klein Péter Nándor

Ötödik alkalommal vett részt a Kaposvári VK gyermek csapata Európa legnagyobb utánpótlás-tornáján. Az olaszországi Lignanoban rendezett HaBaWaBa-ra a kontinens szinte minden országából érkeztek csapatok, hogy egy remek, fesztiválhangulatú viadallal ünnepeljék a vízilabdázást. 

Fotók: Kaposvári VK

– Többségében a gyerek III.-as csapatunkban szereplő fiatalokkal vettünk részt a tornán, azonban kiegészültünk a 2013-ban született baby II.-es együttesben szereplő fiatalokkal – mondta Prikidánovics Nándor, a Kaposvári VK edzője. – A srácok teljesítményével teljes mértékben elégedett vagyok. Majdnem mindegyik mérkőzésen a teljes keret játéklehetőséget kapott, azonban a döntőt szinte csak a kezdő játszotta végig a mérkőzést. Tizenkét mérkőzést vívtunk a torna során, ebből nyolcat nyertünk meg, míg négyet elveszítettünk, sajnos a döntőt is, igaz, csak ötméteresekkel.
A kaposváriak, akik az U13+ korcsoportban voltak érdekeltek, a csoportmérkőzések után az „ezüstágra” kerültek az eredményeik alapján.

– Mindenki oroszlánként küzdött, büszke vagyok a srácokra – tette hozzá Prikidánovics Nándor. 

– Teljesen más szabályok vannak a HaBaWaBa-n, mint a magyar bajnokságban: nincs fault, a center csak öt másodpercig lehet a kapu előtt, nincs zónavédekezés. Ehhez alkalmazkodnunk kellett, igaz Horváth Dániellel már az edzéseken is próbáltuk erre rávezetni a gyerekeket. Meccsről-meccsre egyre jobbak voltak a srácok, sokat fejlődtek, csapatként dolgoztak végig. Amikor a legkisebbek lehetőséget kaptak, azzal maximálisan éltek.

 

Prikidánovics Nándor elmondta: a gyermek III.-as csapat edzője, Horváth Dániel, míg a baby II.-es trénere, Bukovics Diána, illetve Majnik Marcell is sokat tett azért, hogy a fiatalok remek felkészültségi állapotban vegyenek részt a tornán. Hozzátette: Nagy Péter munkájáért is hálás, hiszen neki ez volt az utolsó nagy tornája, a nyugdíjban vonulása előtt.

 

A Kaposvári VK mérkőzései

Kaposvári VK–RSR U13 Girls (svájci) 14–0
Kaposvári VK–RSR U13 Boys (svájci) 13–5
Club Aquatico Pescara (olasz)–Kaposvári VK 11–6
VK Torpedo (bosnyák)–Kaposvári VK 6 –10
Olimpia Colle (olasz)–Kaposvári VK 6– 14
Kaposvári VK–Onda Blue Dalmine (francia) 6–9
PAN Sharks (francia)–Kaposvári VK 7–11
Kaposvári VK–Fehérvár VSE „Lányok” 8–12
Kaposvári VK–ZAVK Mladost (horvát) 10–7
Kaposvári VK–Olimpia Colle (olasz) 12–7
Kaposvári VK–CSS Steaua (román) 14–12
A döntőben:
Cercle 93 U13 (francia)–Kaposvári VK 11–11 (4–3)

 

Csapat névsora: Kiss Lőrinc, Tóth Lukács, Ruppert Richárd, Klampauer Bendegúz, Egri Máté, Blazsek Benedek, Visnyei Botond, Takács Barnabás, Bódi Zsombor, Krakkai Ádám, Gasparics-Szigeti Kolos, Haller Csanád, Jobban András, Szita Barnabás. Edzők: Prikidánovics Nándor, Nagy Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában