Helyi sport

2024.07.25. 09:30

Fiatalos lendülettel készülnek Kadarkúton a bajnoki kezdésre

Javában zajlik a felkészülés a megyei bajnokságra. A tavalyi évben harmadik helyezésével meglepetést okozó Kadarkút KSK idén több új játékost is igazolt, így egy megfiatalodott játékoskerettel várják a bajnoki kezdést. A felkészülési időszakról Pintér Gergővel, a csapat edzőjével beszélgettünk.

Navracsics Zsófia

Fotó: Németh Levente

– Szép eredménnyel zárt legutóbb a csapat. Hogyan értékeli az elmúlt időszakot? 
– Erőn felül teljesítettünk a tavaszi szezonban, sokszor a szerencse is mellénk állt. Sikerült egységes csapatképet mutatni, és a végén ennek köszönhetjük, hogy bronzérmet szereztünk. Összességében nagyon elégedett vagyok a harmadik hellyel. 


– Mit vár az új szezontól? 
– Nincs kimondott dobogós célunk. Stabil, jó hangulatú csapategységet várok. Azt gondolom, hogy ha az első ötben végzünk, akkor továbbra is elégedett leszek. Azért látjuk, hogy a jó helyezéseket a több ezer fős települések szerzik meg, ha sikerül velük felvenni a versenyt, én már boldog leszek, de ha nem, akkor sem kell elkeserednünk. 


– A játékoskeret jelentősen változott, ez mennyiben befolyásolta a csapat stílusát? 
– Mindenképpen a támadó ­szekciót kellett megerősítenünk, ennek tudatában többnyire támadójátékosok érkeztek hozzánk. Összegezve azonban elmondhatom, hogy minden poszton versenyhelyzetet tudunk teremteni az ősz folyamán. Emellett ez a játékoskeret most alkalmas arra, hogy a posztokon bármikor tudjunk variálni. 


– Hogyan halad a felkészülés? 
– A felkészülést hétfőn kezdtük meg, heti három tréninggel. Két edzőmérkőzést játszunk a Kaposmérővel, az elsőt hétvégén 2–1-re megnyertük. Játszunk még a Böhönyével, majd a Kaposvári Rákóczi FC U19-es csapatával. 


– Az érkezők játékával látszik már az összképen, hogy a támadó jellegű játék működik? 
– Igen. Én azt gondolom, hogy ebben nagyot léptünk előre. Ez fontos, hiszen ez is volt a cél. 


– Összegezve mivel jellemezné most a csapatfilozófiát? 
– Mindenhol kiemelem, hogy fiatal, jó lendületű, edzeni akaró és társasági emberek alkotják ezt a csapatot. Én továbbra is azt szeretném előtérbe helyezni, hogy mindenképpen azért jöjjön hozzánk valaki futballozni és edzeni, mert kikapcsolódásnak és szórakozásnak tartja. Én abban hiszek, hogy ha ez működik és a játékos jól érzi magát, akkor ez működni fog, és az eredmények is jönnek. Most is az igazolt játékosok többsége 25 éven aluli, nagyon fiatalok, így ez különösen fontos. 


– Mit gondol, fiatal csapata számára előny lehet-e a friss lendület a bajnokságban? 
– Látva az edzésmunkát, előnyünkre fog válni ez a lendület. Nyilván a rutin kevésbé érvényesül a csapatban, így a dobogóért vívott harc nem lesz egyszerű. Azt gondolom, hogy ez a fiatalos küzdeni akarás jól sülhet el az új szezonban is. 


– Az ifjúsági csapat legutóbb az utolsó helyen végzett. Velük kapcsolatban mire számít a jövőben? 
– Sokkal több figyelemben részesítjük őket. A legutóbbi eredmény oka lehet, hogy volt egy generációváltás. Sok fiatal játékost már kiemeltem az ifjúsági csapatból, így ők már korábban átkerültek a felnőttcsapatba, a helyük azonban nem lett feltöltve. Létszámot kellett növelni, de ezt is megoldottuk, így az ifjúsági csapat is új erővel vág neki a következő szezonnak. 
 

Játékosmozgás 

Érkezők: Boros Tamás (Csurgó), Patak Bálint (Csurgó), Melicz Márió (Somogyszob), Bogdán Ádám (Somogyjád), Gerlecz Bálint (Dombóvár), Orsós Viktor (Kaposfüred). 
Távozók: Gyaja Bence (Barcs), Salamon Péter (Nagybajom), Sárközi Kevin (Kaposfüred), Miklós Dániel (Kaposfüred). 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában