Helyi sport

2024.07.26. 12:51

Hatgólos vereséggel kezdték a tornát Izland ellen Gulyás István tanítványai

Navracsics Zsófia

Fotó: Németh Levente

A NEKA Sportcsarnok ad otthont csütörtöktől szombatig a Héraklész Négy Nemzet Tornának, Balatonbogláron, ahol a magyar ifjúsági kézilabda-válogatott mellett, Irán, Izland, valamint Szlovénia korosztályos nemzeti együttese szerepel. Az első játéknapon a Gulyás István együttese hatgólos vereséget szenvedett Izland ellen. A NEKA tehetségei közül Sikler Kristóf három, míg Zakor Zalán egy gólig jutott.

Magyarország–Izland 25–31 (11–18)

NEKA Sportcsarnok, 150 néző. V.: Gál L., Ludvig B.

Magyarország: Balogh Á., Várady-Szabó L. (kapusok) – Sajben, Németh B. 2, Apró 2, Szabó L. 3, Sikler 3, Eklemovic 2, Kovács B. 1, Szökrényes 1, Kucsera 2, Gáncs-Pető 6 (4), Racskó, Hoffmann 1, Fazekas 1, Vincze, Mészáros, Zakor 1. Szövetségi edző: Gulyás István.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/1.

A másik mérkőzésen: Szlovénia–Irán 40–25.

Gulyás István: Egy felkészülés közepén vagyunk. Ezen a tornán elsőként Izlanddal játszottunk. Nem a legjobb formánkat hoztuk, nagyon sok technikai hibát vétettünk, de Izland egy jó csapat. Úgy is terveztünk, hogy jó ellenfél ellen lépünk pályára. A következő mérkőzésen Irán egy kellemetlen rivális lehet. Eltérő játékot, nagyon offenzív, nyitott védekezést játszanak. Másfajta taktikát és hozzáállást igényel az ellenük vívott fellépés. A három napos torna zárásaként válogatottunk Szlovénia ellen lép pályára. Őket ismerjük, velük játszottunk már karácsonykor Németországban egy tornán. Egyelőre még húszan vagyunk, és a felkészülés részeként jövő héten is játszunk két edzőmérkőzést a csehekkel. A felkészülés részeként próbálunk mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, hogy mindenki tudjon fejlődni.

A magyar válogatott további mérkőzései: péntek 18.00 óra Magyarország – Irán; szombat 18.00 óra Magyarország – Szlovénia.

A magyar ifjúsági kézilabda-válogatott gőzerővel készül az augusztus 7-én kezdődő Európa-bajnokságra, amely a korosztály első ilyen jellegű hivatalos belépő versenye az európai verseny rendszerbe. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában