Labdarúgás

2024.07.16. 14:06

Megkapta csoportbeosztását a BFC Siófok és a Kaposvári Rákóczi FC

A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei a hét első felében elkészítették a harmadosztályú mezőny (NB III.) hivatalos csoportbeosztását, amit már nagyon vártak a klubok és a szurkolók egyaránt. 

A 2024/25-ös szezonban hosszú idő után nemhogy az élvonalban (NB I.), de a másodosztályban (NB II.) sem lesz somogyi együttes azt követően, hogy a BFC Siófok az előző idény végén kiesett. A harmadosztály mezőnyét 64 csapat alkotja, melyek 4 darab 16 fős csoportba kaptak besorolást. 

Az új idényben újra lesznek Siófok–Kaposvár, valamint Kaposvár–PMFC rangadók, miután mindhárom klub a harmadosztály Dél-nyugati csoportjába kapott besorolást, csakúgy, mint az Iváncsa, vagy éppen a Nagykanizsa. 

Észak-keleti csoport: Cigánd, Csepel, DEAC, DVSC II., DVTK II., Eger, Füzesabony, Hatvan, Karcag, Kisvárda II., Mátészalka, Nyíregyháza II., Putnok, Sényő, Tiszafüred, Tiszaújváros.

Észak-nyugati csoport: III. Kerület, Balatonfüred, Bicske, Budaörs, Dorog, Érd, ETO Akadémia, Gyirmót II., Kelen, Komárom, Mosonmagyaróvár, Puskás Akadémia II., Sopron, Szombathelyi Haladás, Újpest II., Veszprém.

Dél-keleti csoport: BKV Előre, Budapest Honvéd II., Dabas, ESMTK, Gyula, Hódmezővásárhely, Kecskemét II., Körösladány, Martfű, Monor, Pénzügyőr, Szegedi VSE, Szolnok, Tiszaföldvár, Tiszakécske, Vasas II.

Dél-nyugati csoport: Bonyhád, Dunaföldvár, Dunaharaszti, Ferencváros II., Gárdony, Iváncsa, Kaposvár, Majos, MTK II., Nagykanizsa, Paks II., PEAC, PMFC, Siófok, Szekszárd.

A bajnokság július 28-án rajtol, a Kaposvári Rákóczi FC a Majos SE otthonában kezd, majd a MOL Magyar Kupa első fordulóját követően augusztus 7-én, hétközi bajnokin fogadja a PTE-PEAC gárdáját. A BFC Siófok ugyanezeken a napokon előbb a Nagykanizsa elleni hazai bajnokival kezdi meg a 2024/25-ös idényt, amit az első idegenbeli bajnoki követ az Iváncsa otthonában. 

Apró érdekesség, hogy az Észak-Nyugati csoportban találkozhatunk a Szombathelyi Haladás nevével, mely a klub közleménye szerint megszűnt. Úgy tudjuk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség egyéb versenyügyekre hivatkozva – visszalépés, új nevezés, átsorolás – a programváltozás jogát fenntartja a klubok felé. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában