Labdarúgás

2024.07.25. 11:15

Nagy volt a baj, de mégis tovább él a labdarúgás Siófokon

A Siófoki Bányász SE lett a BFC Siófok új tulajdonosa, derül ki az NB III.-as klub hivatalos közleményéből. Ezzel eldőlt, hogy a nehéz helyzetbe sodródó egyesület jelen állás szerint megmenekült a megszűnés réme elől, az építkezést pedig amatőr alapokról kezdték újra a balatoni fővárosban.

Fotó: NemA

 A BFC Siófok az alábbi közleményt adta ki: az utánpótláscsapatokat működtető Bányász SE „mentette meg” a siófoki felnőttlabdarúgást az NB II.-es kiesés után és kezdte meg elölről, szinte a nulláról az építkezést – amatőr alapon, zömmel siófoki fiatalokkal és visszatérőkkel. 

– Az első számú célkitűzés az volt, hogy megmaradjon a felnőttlabdarúgás Siófokon, illetve utánpótláskorú játékosainknak ne kelljen elhagyniuk a várost, ha folytatni szeretnék a játékot. Ez következésképpen együtt jár azzal, hogy valóban siófoki csapat lesz a BFC Siófok az NB III.-ban, hogy magáénak érezze a közönség és a város teljes közössége – fogalmazott Linde­mann Roland ügyvezető, a Siófoki Bányász SE elnöke. 

Fotó: NemA

– Már hónapokkal az NB II.-ből történő sajnálatos kiesést megelőzően megfogalmazódott egy elvi vészforgatókönyv a Bányász SE elnökségében, a felnőttcsapatot működtető kft. esetleges átvételéről, így a klubot nem érte teljesen felkészületlenül, amikor a kft. korábbi tulajdonosai kinyilvánították azon szándékukat, hogy készek a felnőttcsapat „átadására”, benne az NB III.-as indulási joggal, a Bányász SE részére. 

– A játékoskeretet mostantól amatőr státuszú labdarúgók alkotják, ami azt jelenti, hogy mindannyian tanulnak vagy dolgoznak is sporttevékenységük mellett. Nyolcan csatlakoztak az NB III.-as felnőttkerethez a Bányász SE utánpótlásából, ezen kívül több helyi kötődésű, de az elmúlt években eltávozott futballistát csábítottunk vissza Siófokra. Rajtuk kívül kizárólag végleges szerződéssel igazoltunk labdarúgókat más kluboktól, olyanokat, akik jövőjüket hosszú távon Siófokon képzelik el és segíteni kívánják a csapatot céljai elérésében. A csapat vezetőedzője az eddig a Bányász SE U19-es csapatát trenírozó Mészáros József lett. Segítője pedig az egykori kiváló Bányász-kapus, Bíró Imre. 

Fotó: NemA

– Amatőr státusz ide, vagy oda, a harmadosztályú (NB III.-as) működés is jelentős költségvetést igényel. A csapat finanszírozása több pilléren nyugszik (MLSZ, szponzoráció, célzott taoforrások, egyéb támogatási formák), és ami roppant fontos, hogy az NB III. teljes idényére biztosított. A felnőttcsapat működtetésével kapcsolatos feladatok ellátásával a Siófoki Bányász SE elnöke, Lindemann Roland, a klubmenedzser Biró Gábor és Tóth Gergely társügyvezető (önkormányzati képviselő, a CE Plaza Hotel, valamint a Siófoki Szakképzési Centrum által alapított ágazati képzőközpont ügyvezetője) foglalkozik.

Játékosmozgás 

Érkezett: Horváth Attila (Dunaföldvár), Polényi Gábor (Fehérvár II.), Maka Alex (Sopron), Mayer Máté (Dabas), Papp Máté (Dorog), Pécseli Szilárd (Balatonfüred), Králik Péter (Kisvárda), Bíró Roland (Kisvárda), Bodor Zoltán (Kecskemét), Major Szabolcs (Balatonfüred), Mácsik Dominik (Majos SE), Nimsz Ádám (Főnix Gold FC), Rácz Dániel (Főnix Gold FC), Hoffmann Arnold, Horváth Noel Patrik, Saja Milán, Király Zsolt, Németh Barna, Szaka Antal, Varga Márk (mind a nyolcan a Siófoki Bányász SE saját utánpótlásából). 
Hosszabbított: Hutvágner Gergely, Balogh Bence Benító. 
Távozott: a két hosszabbító labdarúgó kivételével a teljes tavalyi NB II.-es játékoskeret. 

Menetrend 

A BFC Siófok labdarúgócsapata július 28-án, vasárnap, 19 órakor kezdi meg a 2024/25-ös szezont az NB III.-as bajnokság Dél-nyugati csoportjában, a tavalyi bronzérmes Megmenekült a nehéz helyzetben lévő klubellen. A klubvezetés tájékoztatása szerint az első hazai mérkőzésre a belépés ingyenes

Az első tíz fordulóban: 08. 07., 17.30: Iváncsa KSE (idegen), 08. 11., 19 óra: MTK Budapest II. (hazai), 08. 18., 17.30: Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (idegen), 08. 28., 19 óra: Bonyhád VLC (hazai), 09. 01., 16 óra: FC Dunaföldvár (idegen), 09. 08., 19 óra: PMFC (hazai), 09. 22., 16 óra: FC Főnix (idegen), 09. 29. 16 óra: Ferencvárosi TC II. (hazai), 10. 06. Paksi FC II. (idegen). 

A Kaposvári Rákóczi FC elleni első megyei rangadóra a 15. fordulóban kerül majd sor, tervezetten november 10-én 13 órai kezdettel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában