Az elején és a végén is betalált a Nagykanizsa

2024.07.29. 15:38

Vereséggel kezdett a Siófok a harmadosztályban

Nem sikerült a BFC Siófok hazai rajtja a labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoportjában. A másodosztályból érkezett siófokiak vasárnap este hazai pályán maradtak alul az előző szezonban harmadik FC Nagykanizsa csapatától.

Fenyő Gábor

Fotó: Németh András

Kondor Kristóf szerezte meg a vezetést mindjárt a találkozó elején még a 6. percben, majd az őt felváltó Török László állította be a végeredményt pontosan másfél órával később, vagyis a 96. percben.

– Megmondom őszintén, ennél rosszabbra számítottak az előzmények ismeretében, lévén négy meghatározó játékosom sem léphetett pályára a hazai idénynyitón

 – kezdte Mészáros József, a BFC Siófok mestere. – A vendég kanizsaiak gyorsan megszerezték a vezetést, s el kell ismerni, az első játékrész az övék volt. A második félidőre aztán megváltozott a mérkőzés képe: jó 10 perc alatt három helyzetünk is volt, ám nem sikerült betalálnunk. Ahelyett, hogy egyenlítettünk volna, a hosszabbítás hosszabbításában, a 96. percben kaptunk még egy gólt.
A hétfő esti idénynyitó bizonyította, hogy Siófokon igény van a focira. Igaz, most nem légiósokból, hanem saját, siófoki játékosokból áll össze a csapat... A folytatás sem tűnik egyszerűnek: a jövő héten szerdán a tavalyi ezüstérmes Iváncsa KSE vendégei lesznek, négy nappal később, vasárnap pedig – ugyancsak 19 órakor – az MTK második csapatát fogadják majd. Mindenesetre bíznak abban, hogy gond nélkül bent maradnak az NB III.-ban.

 

BFC Siófok–FC Nagykanizsa 0–2 (0–1)
Siófok, városi stadion, 800 néző. Vezette: Kovács G.
BFC Siófok: Hutvágner G. – Németh B., Szaka A. (Mácsik D., a 63. percben), Mayer M. (Balogh B., a szünetben), Horváth A., Major Sz., Bodor Z., Pécseli Sz., Rácz D. (Nimsz Á., a szünetben), Králik P., Maka A. (Saja A., a 85. percben). Vezetőedző: Mészáros József.
FC Nagykanizsa: Verpecz I. – Kovalovszki M., Godzsajev-Telmán R., Vukk Zs., Kondor K. (Török L., az 54. percben), Gránicz P. (László D., az 54. percben), Szökrönyös D., Terbe B., Lőrincz B. (János N., a 85. percben), Szanyi K., Ekker M. Vezetőedző: Gabala Krisztián Ferenc.
Gólszerzők: Kondor K. (a 6. percben), Török L. (a 90 + 6. percben).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában