Labdarúgás

2024.08.06. 16:25

Az első hétközi fordulóban aratná első sikerét a Rákóczi FC

Szerdán 17.30 órakor a PTE-PEAC csapatát fogadja a Kaposvári Rákóczi FC az NB III. Dél-Nyugati csoportjának második fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Muzslay Péter

A nagyszerűen alakuló felkészülést követően a bajnoki nyitányon egy kicsit megtorpant a Kaposvári Rákóczi FC, amely egy egy-egyes majosi döntetlennel nyitotta az évadot, azonban nem az eredmény, hanem a mutatott játék miatt lehettek csalódottak a kaposvári drukkerek.

– Véleményem szerint nem tudtunk kellőképp felpörögni, ezt magamon is éreztem – mondta Nagy Máté, a Rákóczi FC nyáron igazolt belső védője. – A labda nélküli, védekező játékunk nem működött, illetve, amikor nálunk volt a labda, akkor sem tudtunk annyi helyzetet kialakítani, amennyit szerettünk volna. Nehéz meccs volt, sajnos nem tudtuk megnyerni, az viszont a csapat erejét mutatja, hogy hátrányból is fel tudtunk állni.

A kaposváriak gyorsan javítottak, igaz még nem a bajnokságban, hanem a MOL Magyar Kupában, ahol magabiztosan győzték le a Pest vármegyei első osztályban szereplő Viadukt SE Biatorbágyot.
– Ez a mérkőzés már sokkal jobban nézett ki, párharcerősebbek voltunk, domináltunk, így abszolút magabiztosan nyertünk – véli Nagy Máté. – Ezzel a sikerrel visszahoztuk a jó hangulatot az öltözőbe, ami az edzéseken is érezhető volt a héten.
A kupasiker lendületet adhat a Rákóczinak, amely a PTE-PEAC ellen vívja a második bajnoki mérkőzését. A pécsiek ugyancsak egy győztesen megvívott kupameccs után várják a találkozót, azonban a mecsekaljaiak büntetőpárbajban jutottak tovább, ami fizikálisan elég megterhelő lehetett számukra.
– Fizikálisan biztos, hogy megterhelőbb volt számukra a kupameccs, azonban a győzelem löketet adhat számukra, főleg úgy, hogy az első tétmérkőzésüket nyerték meg, így biztos, hogy motiváltan érkeznek, és szeretnének bizonyítani egy erősebb csapat otthonában – tette hozzá Nagy Máté, aki a legutóbbi két idényt pont a PEAC együttesében töltötte, így jól ismeri a soron következő ellenfelet. – Számomra presztízsmérkőzés lesz, melyen mindenképp nyerni szeretnék. Egy fiatal, lendületes, sokat futó csapatnak tartom a PEAC-ot, így nem lesz egyszerű dolgunk ellenük, de szeretnénk itthon tartani a három pontot. A mester azt kérte, hogy játszunk a játékunkat, legyünk stabilak hátul. Úgy gondolom, ha mindenki azt csinálja, amit tud, akkor nem lehet probléma.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában