Kézilabda

2024.08.12. 14:17

Gulyás István csapata a legjobb nyolc közé jutott

Szerdán a montenegrói Podgoricában megkezdte szereplését a magyar férfi ifjúsági kézilabda-válogatott az U18-as Európa-bajnokságon. A csoportkörök végén a legjobb nyolc közé jutott a Gulyás István vezette nemzeti együttes.

Gulyás István tanítványai zöld nemzeti mezben a svédek elleni csoportmérkőzésen

Fotó: MW

Gulyás István csapata először augusztus 7-én 17 órakor lépett pályára, ahol Izrael ifjúsági válogatottja ellen bizonyított a kontinensviadal csoportkör első mérkőzésén.

A nemzeti együttes erős kezdéssel nyitott, hiszen magabiztos győzelmet aratott az izraeliek ellen.
Magyarország – Izrael 34-28 (19-8)
Podgorica, játékvezetők: Borge, Nygren (norvégok).
Magyarország: Balogh, Várady-Szabó (kapusok), Apró 9 (7), Eklemovic 3, Fazekas 5, Gáncs-Pető 1, Hoffmann 1, Kucsera 3, Mészáros 1, Németh 1, Racskó 3, Sikler 1, Szabó 2, Szökrényes, Vincze 4, Zakor. Szövetségi edző: Gulyás István.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 10/7, ill. 5/5.

A szép kezdés után Gulyás István tanítványai tovább meneteltek az Eb-n. Az ifjúsági nemzeti együttes csoportkörének második mérkőzésén is győzedelmeskedett Svájc ellen. Habár a félidőben a svájciak vezettek egy góllal, a második játékrészben férfi ifjúsági válogatottunk átvette az irányítást, és végül hat góllal megnyerte az összecsapást, így csapatunk négy ponttal csoportja élére állt a montenegrói Eb-n.

Svájc – Magyarország 26-32 (17-16)

Verde Podgorica, Verde Complex, játékvezetők: Fotakidisz, Kinitzidisz (görögök).
Magyarország: Balogh, Várady-Szabó (kapusok), Apró 3 (2), Eklemovic 8 (3), Fazekas 4, Gáncs-Pető 2, Hoffmann 3, Kucsera 1, Mészáros, Németh 1, Racskó 6, Sikler 2, Szabó 1, Szökrényes, Vincze, Zakor 1. Szövetség edző: Gulyás István.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/5.

A csoportkört a svédek elleni mérkőzéssel zárta a magyar együttes. Svédország magabiztosan kezdett, dominanciáját pedig az egész találkozón meg tudta tartani, a hatgólos félidei előnyét a mérkőzés hajrájában kilencre növelve, ezzel megnyerve a csoportrangadót. A harmadik mérkőzésen bár vereséget szenvedett a magyar válogatott, a továbbjutást így is a zsebében tudhatják. A Gulyás István által irányított csapat két győzelemmel és egy vereséggel bejutott a legjobb nyolc közé a montenegrói Ifjúsági Európa-bajnokságon.

Svédország – Magyarország 35-26 (19-13)
Verde Podgorica, Verde Complex, V: P. Geraets, R. Geraets (hollandok).
Magyarország: Balogh, Várady-Szabó (kapusok), Apró 1, Eklemovic 5 (2), Fazekas 4, Gáncs-Pető 3, Hoffmann 2, Kucsera 1, Mészáros 2, Németh 3, Racskó 2, Sikler 1, Szabó 1, Szökrényes, Vincze, Zakor 1. Szövetségi edző: Gulyás István.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.
Gulyás István:A svédek ma jobbak voltak, jobban használták ki a helyzeteiket, az elején jó kapusteljesítményük volt, és sajnos mi nem tudtuk azt az arcunkat mutatni, amire készültünk. Sok olyan taktikai hibát vétettünk, amit korábban megbeszéltünk, sok százszázalékos helyzet maradt ki, kaptunk üres kapus gólokat is, és ez az elején megpecsételte a sorsunkat. Aztán tudtunk váltani, a második félidőben meccsbe jöttünk, de a végjátékban buta hibát csináltunk, és így a végén jobban kinyílt az olló, de természetesen örülünk a továbbjutásnak. Az egész stáb, mindenki gratulál a srácoknak, hiszen a fő célunk az volt, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé. Ezzel az egyik nagy feladatot megcsináltuk, hiszen utat biztosítottunk a serdülő válogatottnak, hogy jövőre ott lehessenek az EYOF-on, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Illetve a továbbiakban természetesen megpróbálunk meccset nyerni, és minél előrébb végezni. Bízunk benne, hogy ez tényleg csak egy kisiklás volt, hiszen egy világversenyen ebben a korosztályban, – de nem csak itt, a felnőtteknél is – vannak rossz napok, becsúszik az ilyen, de készülünk, és mindenki csinálja a dolgát.

Menetrend

A középdöntőben: 08.12. (hétfő) 19.30 órakor Németország – Magyarország; 08.13. (kedd) 19.30 órakor Magyarország – Szerbia; 08.15. (csütörtök) 19.30 órakor Dánia – Magyarország.

A felsőházi középdöntő csoportok első két helyezettje elődöntőt, míg a harmadik és negyedik helyezettek az 5-8. helyért keresztmérkőzést játszanak. Az alsóházi középdöntőben a négy rosszabb csoportmásodik, valamint a négy legjobb csoportharmadik együttes két csoportban játszik. Az alsóházi középdöntőcsoportok első és második helyezettjei a 9-12. helyért, a csoportok harmadik és negyedik helyezettjei a 13-16. helyért játszanak. A csoportkör két legrosszabb harmadik helyezettje, valamint a negyedik helyen végző csapatok a 17-24. helyért folytatják a tornát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában