Labdarúgás

2024.08.03. 19:08

Magabiztosan lépett tovább a Rákóczi FC

Magabiztos játékkal győzte le a vármegye egyes Viadukt SE Biatorbágy csapatát a Kaposvár Rákóczi FC a labdarúgó MOL Magyar Kupa első körében.

Klein Péter Nándor

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

A Pest vármegyei első osztályú Viadukt SE Biatorbágy otthonában kezdte meg az idei kupaszereplését a harmadik ligás Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek a bajnokságot nem kezdték a jól, ugyanis a Bonyhád-Majos elleni nyitómeccsen a játékuk elmaradt az őszi szezonban mutatottól, így Székely Tibor vezetőedző szinte ugyanabban összeállításban küldte pályára csapatát Biatorbágyon, mint legutóbb, Majoson, annyi különbséggel, hogy a kapuban Horváth Fábián kezdett, míg a védelemben először kapott helyet a visszatérése után Hadaró Valentin, elől pedig a sérüléséből felépülő Zoltán Rafael rohamozott Babinszky Bence éktársaként. A somogyiak az első pillanattól kezdve fölényben futballoztak, s már az ötödik percben megszerezhették volna a vezetést, azonban Görög Gergő ziccerét védte Papp Zsombor. A hazai kapusa újabb tíz perc elteltével lábbal is bemutatott egy bravúrt, ezúttal Babinszky Bence eszén járt túl. Az áttörést egy szerencsés lövés hozta meg a Kaposvárnak, ugyanis Zoltán Rafael kísérlete a jobb kapufáról vágódott a kapus hátára, majd onnét a hálóba (0–1). A félidő végén megduplázta előnyét a Rákóczi, ugyanis egy szépen felépített támadás végén Babinszky Bence lőtt közelről a kapuba (0–2).
A második felvonás nagy kaposvári helyzetekkel kezdődött, azonban a vendégek nem tudták tovább növelni előnyüket. A játék fokozatosan terelődött át a biatorbágyi térfélre, az utolsó fél órában a Rákóczi egykapuzott, megszámlálhatatlanul alakította ki a lehetőségeket, azonban a biztos vezetés tudatában a somogyiak túlszínezték a játékot, ami az eredményesség rovására ment. A Kaposvár viszont így is magabiztosan, szép futballal lépett a következő körbe.

Viadukt SE Biatorbágy–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–2)
Biatorbágy, 220 néző. V.: Kakuk Sz. (Burzon M., Szabó L.).
Viadukt SE Biatorbágy: Papp Zs. – Pál B. (Miskei, a szünetben), Fröhlich (Benke, a 79. percben), Orbán M., Dancsa – Pásztor, Tóth R. – Lesták, Tajti B. (Füzér, a 65. percben), Fodor D. (Oláh Z., a szünetben) – Schindler (Páles, a 79. percben). Vezetőedző: Urbán Zoltán.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Heil, Nagy M., Hadaró – Görög (Balogh Á., az 56. percben), Horváth B., Balla (Mayer M., az 56. percben), Szederkényi, Pusztai (Böndi, a 65. percben) – Zoltán R. (N. Mazzonetto, a 65. percben), Babinszky. Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Zoltán R. (a 34. percben), Babinszky (a 44. percben).
Sárga lap: Schindler (a 13. percben), illetve Hadaró (a 43. percben).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában