Verseny

2024.08.26. 17:26

Nemcsak horgásztak a gyerekek a családi napon

Gamos Adrienne

Versennyel és családi nappal csalogatták a gyerekeket a tópartra, akik precíz dobásokkal, csalikkal akasztották meg a sok szép példányt. A rendezvény megálmodója, Mészáros Mónika barcsi horgászboltban dolgozik. Mint mondta: sokszor tapasztalta, hogy egész családok járnak el pecázni és utána szívesen hallgatta ahogy a gyerekek lelkesen mesélték horgász élményeiket. Innen jött az ötlet, hogy családi nappal egybekötött versenyt szervezzenek  nekik a somogyhatvani Felső-Horgásztónál.  A helyszínt Pinterics János tógazda biztosította, Glaván Tamás, a Barcs és Vidéke Horgászegyesület elnöke pedig a szakmai segítséget nyújtotta a dél-somogyi és baranyai résztvevőknek.

A 4-8 évesek versenyét a somogytarnócai Horváth Liza nyerte egy barcsi testvérpár, Mangult Botond és Laura előtt. A 8-15 éveseknél Nagy Mira révén vajszlói siker született. Második Maráz Dorina (Barcs), harmadik Antal Jázmin Maja (S.tarnóca) lett.  Maráz Dorina nevéhez fűződik a legnagyobb fogás, a 9.20 kilós amurral.  A legtöbb halat a tarnócai Molnár Dániel „emelte ki”, összesen 18 darab kárászt. A résztvevőknek ebédre paprikás krumplit főztek, voltak játékos feladatok, kvíz-kérdések is, ismerkedtek kicsik és nagyok a horgászat szabályaival, a különböző halfajokkal.  A csokonyavisontai szervező, Mészáros Mónika hangsúlyozta, hogy a hétvégi összejövetelen nem a versenyszellem dominált. hanem az, hogy a családok együtt legyenek és jól érezzék magukat. S a gyerekek ne csupán az internet világában mozogjanak otthonosan. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában