Előzetes

2024.08.23. 15:07

Nézőcsúcsot várnak Somogysárdon

Miután több somogyi csapat is érdekelt a hétvégén esedékes labdarúgó MOL Magyar Kupa országos második körében, így foghíjas lesz a Somogy vármegyei I. osztályú bajnokság. A második vonalban viszont teljes fordulót rendeznek.

Fenyő Gábor

A még érdekelt három somogyi csapat közül az NB III-as Kaposvári Rákóczi FC kapta a legkönnyebbnek tűnő ellenfelet, amely a Fejér vármegyei II. osztályban érdekelt Pátkához utazik vasárnap. A Nagyatád és a Somogysárd szombaton NB III.-as csapatot fogad.

Szombat – 16.30 óra:

Nagyatádi FC–Érdi VSE

A Nagyatádi FC ellenfele az NB III. Észak-Nyugati csoportjában szereplő Érdi VSE lesz.

– Az biztos, hogy nehéz dolgunk lesz; ettől függetlenül azon vagyunk, hogy szombaton délután meglepetést okozzunk a magasabb osztályban szereplő ellenfelünk ellen – mondta Papp Zoltán, a házigazda Nagyatádi FC mestere. – A nyáron sok játékost igazoltak, jó és masszív csapat az érdi együttes. Miután ez kupameccs, minden ezen az egy mérkőzésen dől el, vagyis nem lehet utólag már korrigálni.

Szombat – 16.30 óra:

Somogysárd SE–Pécsi MFC

A Somogysárd SE ellenfele az NB III. Dél-Nyugati csoportjában érdekelt Pécsi MFC lesz.

– Nemcsak számomra, hanem mindenkinek különleges lesz ez a kupameccs – mondta Márton Csaba, a Somogysárd játékosa. – Mekkora meglepetés és bravúr lenne, ha netán mi mennénk tovább a magasabb osztályban szereplő baranyaiak ellen... Az biztos, hogy szombaton délután nagyon sokan lesznek. Nemcsak Sárdról, hanem a környékről is jönnek nézők, s itt lesz nálunk szombaton délután a pécsi „B” közép is.   

Vasárnap – 16.30 óra:

Pátka–Kaposvári Rákóczi FC

– Szép feladat egy ilyen csapat ellen felkészülni. Mentálisan erősnek kell lennünk, hiszen így mutathatjuk meg, hogy milyen sportemberek vagyunk – mondta Székely Tibor, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Nagyon bízom a csapatomban, mivel remek szériában vagyunk. Természetesen tiszteljük az ellenfelet, tudjuk, hogy elhalasztották a hétvégi mérkőzésüket, várnak bennünket, így szeretnénk velük egy igazán jó mérkőzést játszani. A tervünk, hogy odafigyelünk a meccspercekre, próbálunk azoknak játéklehetőséget biztosítani, akik eddig kevesebbet kaptak. Mindezt úgy tesszük, hogy fontos számunkra a továbbjutás, amit egy magabiztos játékkal kívánunk kivívni.

VÁRMEGYEI I. OSZTÁLY

A harmadik forduló párosítása

SZOMBAT (kezdés 17 órakor): Kadarkút–Kaposmérő; Barcs–Csurgó.

VASÁRNAP (kezdés 17 órakor): Kaposfüred–Balatoni Vasas; Balatonkeresztúr–Juta; Tab–Balatonlelle.

A Toponár–Nagyatád mérkőzést szeptember 4-ére (17 óra), a Nagybajom–Somogysárd találkozót pedig november 30-án (13 óra) halasztották, míg a Balatonkeresztúr csapata szabadnapos lesz.

A góllövőlista állása: 1–5. (holtversenyben) Juhász Ákos (Nagyatád), Neubauer Martin Attila (Toponár), Herzsenyák Áron (Somogysárd), Millei Bálint (Csurgó) és Horváth Milán (Balatonkeresztúr) 3–3 gól; 6–10. (holtversenyben) Hrabovszki Zoltán (Balatonlelle), Laczkó Dávid József (Toponár), Klotz Ádám Vilmos (Marcali), Kis Péter (Nagybajom) és Réder Flórián (Tab) 2–2 gól. Összesen 37-an vették be egy alkalommal a kaput.

VÁRMEGYEI II. OSZTÁLY

A harmadik forduló párosítása

SZOMBAT (kezdés 17 órakor): Kéthely–Somogyjád; Balatonszabadi–Böhönye.

VASÁRNAP (kezdés 17 órakor): Mezőcsokonya–Segesd; Somogyvár–Lengyeltóti; Berzence–Öreglak; Buzsák–Kiskorpád; Balatonföldvár–Nágocs; Balatonszemes–Zamárdi.

A góllövőlista állása: 1. Piukovics Kristóf (Somogyvár) 4 gól, 2. Ükös Patrik (Balatonszabadi) 3 gól; 3–8. (holtversenyben) Borsi László Bálint (Buzsák), Szabó Dominik (Buzsák), Farkas Tamás (Böhönye), Valkó Tibor Balázs (Öreglak), Szenyéri Richárd (Lengyeltóti) és Madeira-Lopes Carlos Alberto (Mezőcsokonya) 2–2 gól. Összesen 29-en találtak be egyszer a kapuba.

A harmad osztály (10 csapat) és a negyedik vonal (Észak – 11 csapat; Dél – 12 csapat) küzdelmei augusztus utolsó és szeptember első napján kezdődnek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában