Labdarúgó Magyar Kupa

2024.08.24. 10:58

Nem csak a mezt teszi ki a pályára a Rákóczi FC

Pátkára utaznak a labdarúgó MOL Magyar Kupa második fordulójában a somogyi zöld-fehérek. A harmadik ligás Kaposvári Rákóczi FC számára egyértelműen a továbbjutás a cél az ötödosztályú klub otthonában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Szakony Attila

Kedvezett a sorsolás a Kaposvári Rákóczi FC számára, amely a negyedik ligás Viadukt SE Biatorbágy kiejtése után az ötödosztályú Pátka ellen vívhatja ki a következő körbe kerülést. A vasárnap 16.30 órakor kezdődő összecsapás egyértelmű esélyese a somogyi zöld-fehér gárda, azonban figyelniük kell arra, hogy ne csak a Rákóczi mezt vigyék ki a pályára, hiszen úgy még kellemetlen meglepetés is érheti őket. Székely Tibor, a kaposváriak vezetőedzője előtt így egy újabb nemes feladat áll, hiszen el kell érnie, hogy ne szálljon a játékosai fejébe az elmúlt hetek meseszép sorozata, amely a Nagykanizsa elleni rangadón elért sikerrel csúcsosodott ki.

Kaposvári Rákóczi FC edzés
A Rákóczi FC Pátkán lép pályára a második körben
Fotó: Lang Róbert

– Szép feladat egy ilyen csapat ellen felkészülni, mentálisan erősnek kell lennünk, hiszen így mutathatjuk meg, milyen sportemberek vagyunk – mondta Székely Tibor, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Nagyon bízom a csapatomban, mivel egy remek szériában vagyunk. A kupameccset felhasználjuk arra, hogy tovább tudjuk görgetni a céljainkat. Természetesen tiszteljük az ellenfelet, tudjuk, hogy elhalasztották a hétvégi mérkőzésüket, várnak bennünket, így szeretnénk velük egy igazán jó mérkőzést játszani. A tervünk, hogy odafigyelünk a meccspercekre, próbálunk azoknak játéklehetőséget biztosítani, akik eddig kevesebbet kaptak. Mindezt úgy tesszük, hogy fontos számunkra a továbbjutás, amit egy magabiztos játékkal kívánunk kivívni.

A Rákóczi FC a rendes játékidőben eldöntetné 

A Pátka a Fejér vármegyei II. osztály Északi csoportjában szerepel. A gárda ebben az idényben bajnokin még nem, azonban három kupameccsen is pályára lépett. A vármegyei selejtezőben, amely már a következő idényre szól, előbb a Bodajkot, majd az Enyinget ejtette ki, míg a főtáblán a BLSZ III. osztályú Inter 04 együttesét búcsúztatta.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidőben nem születne döntés, úgy előbb kétszer tizenöt perces hosszabbítás következne, s, ha ez sem vezet eredményre, akkor büntetőpárbaj után derül ki, melyik fél kerül a harmadik fordulóba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában