Labdarúgás

2024.08.07. 20:40

Súlyos csapást mért a pécsiekre a Rákóczi FC

Kiütéses, gólgazdag győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi FC a PTE-PEAC ellen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának második fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A kupasikert követően a bajnokságban is szerette volna learatni a sikeres felkészülés babérját a Kaposvári Rákóczi FC, amely a PTE-PEAC-ot fogadta a stadionjában. A baranyaiak bár az előző idényben kiestek, azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség feltöltési sorrend értelmében felkérte őket a folytatásra, így újra a harmadik ligában érdekeltek, egy szinte teljesen átalakult kerettel, ráadásul szombaton egy hosszabbításba, majd tizenegyespárbajba torkollott találkozón jutottak tovább a kupában, így fáradtabban érkeztek Somogyba. Ezt a hazaiak próbálták meglovagolni, így már az első pillanattól nagy nyomást helyeztek a pécsiekre, akik ezt csupán három percig bírták, amikor egy kipattanó labdát Balla Kevin lőtt a jobb alsóba nyolc méterről (1–0).

Kaposvári Rákóczi FC-PTE-PEAC
Fotó: Lang Róbert

Az újabb gólra sem kellett sokat várni, hiszen a hatodik percben Babinszky Bence bevetődve lőtt kapura, Győri Márk bravúrral szögletre mentett, amiből Nagy Máté volt eredményes egykori csapata ellen (2–0). A félidő derekán pedig Pusztai Dániel közel harminc méterről kissé balról lőtt a kapu bal alsó felébe (3–0), s ezzel el is döntötte a meccset a Rákóczi, hiába volt még vissza több mint egy óra. A hazaiak ezt követően visszavettek, érthető módon nem mentek bele teljes erővel minden párharcba, de így is fokozatosan alakította ki a lehetőséget. Azonban amilyen könnyedén szerzett vezetést a Rákóczi, olyan könnyen szépítette a PEAC, miután Major Péter megiramodott, harminc métert vezette a labdát, majd betört tizenhatoson belülre és nyolc méterről a bal alsóba gurított (3–1). A kaposváriak viszont még a szünet előtt visszaállították a háromgólos különbséget, miután Babinszky Bence ugrott ki, s egy csel után elegánsan a jobb alsóba passzolt (4–1). 

Kaposvári Rákóczi FC-PTE-PEAC
Fotó: Lang Róbert

A fordulást követően is uralta a pálya minden egyes négyzetméterét a Kaposvár, amely a labdabirtoklási fölényre alapuló játékát számos helyzettel színesítette. Ennek eredményeként egy órányi játékot követően Babinszky Bence egy méterről fejelt egy méterről a jobb felsőbe (5–1), majd öt perccel később Hadaró Valentin volt eredményes egy szögletet követően (6–1). A kaposváriak visszatérő csapatkapitánya egy gólpasszt is kiosztott, hiszen egy oldalszabadrúgást követőn jól vette észre, hogy Horváth Balázsra senki sem figyel, így lekészítette neki a labdát, a középpályás pedig tizenhét méterről, nagy erővel lőtt a hálóba (7–1). 

Elkerülhetetlenné vált a kiütés

A szegény embert még az ág is húzza effektus érvénybe lépett a pécsieknél, hiszen a hajrába lépve még egy büntetőt is összehoztak melyet Zoltán Rafael elemi erővel, védhetetlenül rúgott a hálóba (8–1). A gólfieszta viszont itt még sem ért véget, hiszen a csereként érkező Nicoló Mazzonetto mindjárt az első lehetőségét értékesítette (9–1).

 

A somogyiak becsületére legyen mondva, hogy a nagy előny birtokában sem álltak le, folyamatosan alakították ki a lehetőséget, s a ziccereket. Érdekesség, hogy a kaposváriaknál Balla Kevin, Zoltán Rafael, Nagy Máté és Pusztai Dániel is első gólját jegyezte, míg a visszatérését követően ugyancsak először volt eredményes Hadaró Valentin. A Rákóczi másik visszatérője, Böndi Ádám pedig csak a kapufának köszönheti, hogy nem talált be, pedig ezzel feltette volna azt a bizonyos pontot az i-re, hiszen tíz hónapot kellett kihagyni egy súlyos térdsérülés miatt. 

 

Kaposvári Rákóczi FC–PTE-PEAC 9–1 (4–1) 
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 340 néző. V.: Szommer A. (Mohos M., Hegedüs-Baráth N.). 
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil, Nagy M. (Mayer M., a szünetben), Hadaró – Görög, Horváth B., Balla (Szabó M., a 70. percben), Szederkényi (A. Mazzonetto, a 79. percben), Pusztai (Böndi, a 79. percben) – Zoltán R. (N. Mazzonetto, a 79. percben), Babinszky. Vezetőedző: Székely Tibor. 
PTE-PEAC: Győri M. – Varga B., Kaszás, Than, Nagy J. (Egri, a 63. percben) – Országh, Leidl – Kiss M. (Győri B., a szünetben), Hawkins (Czimmerman, a 31. percben), Lengyel Sz. – Major P. (Schuszter, a 63. percben). Vezetőedző: Egri Krisztián.
Gólszerzők: Balla (a 3. percben), Nagy M. (a 7. percben), Pusztai (a 21. percben), Babinszky (a 42. és a 60. percben), Hadaró (a 65. percben), Horváth B. (a 70. percben), Zoltán R. (a 75. percben – 11-esből), N. Mazzonetto (a 84. percben), illetve Major P. (a 33. percben).
Sárga lap: Lengyel Sz. (a 21. percben), Czimmerman (a 34. percben), Kaszás (a 61. percben), Leidl (a 69. percben). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában