Több külföldi légióssal erősített nyáron a bajnok és kupagyőztes együttes

2024.08.05. 17:30

Újra edzésben a rekordbajnok

Hétfőn délelőtt különböző fizikai felmérésekkel megkezdte a nyári alapozást a Fino Kaposvár a 2024/2025-ös bajnoki szezonra. A cél mit sem változott: újra begyűjteni a bajnoki címet és megint elhódítani a Magyar Kupa-győzelmet.

Fenyő Gábor

Fotó: Muszlay Péter

A célunk mit sem változott: újra begyűjteni a bajnoki címet és megint elhódítani a Magyar Kupa-győzelmet – vágott mindjárt a közepébe az első edzés előtt Vig Attila, az immár 20-szoros bajnok és 19-szeres kupagyőztes Fino Kaposvár elnöke.
– A Bajnokok Ligája-selejtező teljesen más: miután az európai szövetség szeptemberre tette az első kört, így könnyen elképzelhető, hogy akkor még nem is lesz teljes a csapatunk – folytatta az elnök. – Egy külföldi játékost nagyon szeretnénk leigazolni, de miután az U21-es világbajnokágon szerepel, így csak szeptember 21-én tud majd csatlakozni hozzánk. Mindenesetre ha nem sikerül a BL-selejtező első köre, akkor sincs nagy gond, miután automatikusan átkerülünk a második számú európai kupasorozatba, a CEV Kupába.
A kaposvári társaság az alapozás első két hetében napi kettőt edz, a hétvégéken viszont pihen(het)nek a csapat játékosai. Tervbe van véve egy három napos szlovén felkészülési torna Novo Mestóban, de az a Bajnokok Ligája-selejtező után lesz.

– A szezon elején a fizikai felkészülés szerepel a központban. Ha valaki úgy érzi, hogy túl nagy és feszített számára a tempó, az mindenképpen szóljon; kell, hogy mindenre találjunk valamilyen megoldást

 – tette hozzá Geiger András, aki a szakmai munkáért felel.

edzésben a FINO Kaposvár
Fotó: Muzslay Péter


Az első edzésen Magyar Bálint, Laczó Bálint, Iván Bence, Kalmár Ákos, Bögöly Gábor, Hubicska Patrik, a kubai Hernandez Hermes Quevedo és a hétvégén érkezett brazil liberó, Jorge Bruno Feliciano vett részt. A francia szélső ütő, Martin Djordjevic érkezését is a hétvégére várták, ám ő pár napot késik. A Kecskemétről érkezett másik új szerzemény, Boldizsár Péter Andor a válogatottal készül az Európa-bajnoki selejtezőkre. Az orosz Stephan Novoselov vízuma pedig (még mindig) nem készült el szakhatósági ellenőrzés miatt: ők várhatóan augusztus vége felé kapcsolódnak majd be a közös munkába Kaposváron.

A szakmai stábban is történt változás. Goran Pankovics erőnléti edzőt az a Bakai Levente váltja, aki a Csurgói KK csapatától érkezett, korábban pedig a Telekom-Veszprémben tevékenykedett. Utánpótlás-vonalon is van egy új ember Fenyő Balázs személyében, aki most nyáron államvizsgázott a Testnevelési Egyetemen röplabda szakedzői szakon.
 

A (jelenlegi) játékoskeret: 

Magyar Bálint, Laczó Bálint – feladók; Iván Bence, Stepan Novoselov (orosz), Boldizsár Péter Andor – centerek; Kalmár Ákos – feladó-átló; Bögöly Gábor, Hubicska Patrik, Hernandez Hermes Quevedo (kubai), Martin Djordjevic (francia) – szélső ütők; Eördögh Bálint, Jorge Bruno Feliciano (brazil) – liberók.
Érkeztek (3): Martin Djordjevic (francia, Rennes Étudiants Club) – szélső ütő; Jorge Bruno Feliciano (brazil, Bp. Pénzügyőr SE) – liberó; Boldizsár Péter Andor (Kecskeméti RC) – center.
Távoztak (5): Zarka Márton – feladó (Amerikai Egyesült Államok/egyetemi bajnokság); Tóth Gábor – szélső ütő (Amerikai Egyesült Államok/egyetemi bajnokság); Baróti Árpád – feladó-átló (külföldön folytatja); Bozóki Bence – liberó (Dinamo Bucuresti, Románia); Lescay Favier Tomas Alejandro (kubai) – center.
A szakmai stáb: Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics (szerb). Másodedző: Demeter András György. Erőnléti edző: Bakai levente.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában