Röplabda

15 órája

Bajnokok Ligája selejtező: szettveszteség nélkül húzták be az elsőt a tiroliak

Nem boldogult hazai pályán a Fino Kaposvár a jóval esélyesebbnek tartott osztrák Hypo Tirol Innsbruckkal. A Bajnokok Ligája selejtezőjében csak a harmadik, utolsó felvonás hozott nagy és kiélezett csatát.

A nyitó játszmában csak 3–3-ig tudtuk tartani a lépést a jóval esélyesebb osztrák Hypo Tirol Innsbruck csapatával a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A vendégeknél áttörhetetlen falat húzott a hálónál Pedro Henrique Frances: csak az első szett első felében vagy öt takarót osztott ki irgalmat nem ismerve. 7–3 arányú osztrák vezetésnél már magához kérette a játékosait a házigazda Fino Kaposvár szerb mestere, Szlobodan Prakljacsics, majd nem sokkal később ugyanezt megismételte. A két csapat között a különbség azonban csak nem akart fogyni; sőt, inkább még tovább nőtt. Közben a sógorok másik játékosa, Niklas Kronthaler is elkezdte termelni szorgosan a pontokat, így a játszma végére kerek 10 pontra nőtt a különbség a két társaság között.

Bajnokok Ligája selejtező, Fino Kaposvár, röplabda
Így állt felt a Fino a Bajnokok Ligája selejtezőjére.

A második  felvonásban eleinte még a házigazda kaposváriak vezettek, azonban a Hypo Tirol átvette a játék irányítását, s végig uralta a mérkőzést. Ekkor a vendégeknél fóleg Przemyslaw Kupka jeleskedett, aki ekkor hét ponttal kínálta meg a házigazda Finót.

A harmadik, utolsó játékrészben aztán az orosz Stepan Novoselov helyett Iván Bence folytatta, aki azon mód három ponttal mutatkozott be. A folytatásban aztán megint csak a Hypo Tirol diktálta a tempót, ám a Fino alakulata nem adta magát. Már 23–20-ra vezettek az osztrákok, amikor a somogyiak az utolsó erőtartalékaikat mozgósítva egyenlítettek. Zúgott a lelátó, miközben az Innsbruck jutott játszma- és mérkőzéslabdához, ám a hazaiak most is egyenlíteni tudtak. Az utolsó két pontot viszont a vendégek gyűjtötték be, így aztán – ha hosszabbítás után is – megnyerték a meccset

Az első kaposvári találkozó legjobb játékosának a pontkirály Przemyslaw Kupkát választották meg; rajta kívül még Niklas Kronthaler és Pedro Henrique Frances lépte át, illetve érte el a 10 pontos bűvös hatást. A Fino Kaposvár legponterősebb játékosa Kalmár Ákos volt 11 szerzett pontjával.

Így folytatódik a Bajnokok Ligája

A visszavágót egy hét múlva, szerdán 18 órakor rendezik Tirolban. A párharc győztese tovább jut a Bajnokok Ligája következő selejtező körébe, a vesztes pedig automatikusan átkerül a második számú európai sorozatba, a CEV Kupába. Vagyis biztosan látunk még a Kaposvár Arénában rangos nemzetközi kupamérkőzést.

Fino Kaposvár–Hypo Tirol Innsbruck 0–3 (–15, –16, –24)
Kaposvár Aréna, 1300 néző. Vezette: Porvaznik (szlovák), Kovar (cseh).

Fino Kaposvár: Magyar B. (3), Hubicska (6), Novoselov (–), Kalmár Á. (11), Bögöly (5), Boldizsár P. (5). Csere: Bruno (liberó), Djordjevic (–), Iván B. (3). Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics. Edző: Demeter András György.

Hypo Tirol Innsbruck: Viiber (2), Nath (5), Frances (10), Kupka (14), Kronthaler (13), Grabmüller (5). Csere: Kitzinger (liberó), Ladner (–), Hobus (–). Vezetőedző: Lorenzo Tubertini. Edző: Martin Nemecs.

A mérkőzésalakulása.
1. játszma: 3–3, 3–8, 5–10, 7–15, 11–20, 13–20, 13–24, 15–25 .
2. játszma: 2–0, 5– 4, 7–10, 10–11, 12–13, 12–15, 15–20, 15–24, 16–25.
3. játszma. 2–0, 5–4, 5–7, 8–10, 12–15, 16–16, 19–20, 20–23, 23–23, 23–24, 24–26.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában