Tenisz

2 órája

Felavatták Keszthelyen a Dr. Forintos László teniszpályát

Mostantól a keszthelyi Helikon Tenisz Club (HTC) centerpályája Dr. Forintos László, vagyis „mindenki Laci bácsija” nevét viseli, ugyanis szombaton délelőtt, a Dr. Forintos László Tehetséggondozó Tenisz Emlékverseny előtt Dr. Vassné Dr. Forintos Klára, Laci bácsi lánya és Horváth Imre, a HTC elnöke felavatta a névtáblát. Az ünnepélyes ceremónia utáni verseny pedig méltó volt a névadóhoz, ugyanis rengeteg tehetséges teniszpalánta mutatta meg, hogy komoly potenciál van a hazai tenisz-utánpótlásban.

Sonline.hu

A tehetséggondozó teniszverseny ünnepélyes megnyitóján Horváth Imre elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Dósa Zsolt, Keszthely Város önkormányzati képviselője fejezte ki örömét, hogy újra hagyománnyá vált a korábbi években már-már feledésbe merült emlékverseny. Dr. Vassné Dr. Forintos Klára a főszervező Forintos család képviseletében megköszönte a versenyzők és kísérőik, edzőik és szüleik rugalmasságát, hiszen az időjárás miatt egy héttel későbbre halasztott versenyre már közel dupla annyian neveztek, mint az egy évvel korábbi eseményre. Ez is jelzi az emlékverseny létjogosultságát, és azt, hogy ezt a hagyományt érdemes ápolni, ezzel is egy nívós versenylehetőséget biztosítva elsősorban Baranya, Somogy és Zala vármegyék teniszutánpótlása számára.

Ezt követően Dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, Keszthely város díszpolgára adott egy kis betekintést a verseny történelmi hátterébe, és méltatta Dr. Forintos László munkásságát és érdemeit. Az eseményen elhangzott, hogy méltó nevet választottak a Keszthelyi Helikon Tenisz Club centerpályájának, hiszen Laci bácsi tette le annak idején Keszthelyen a tenisz-utánpótlásképzés alapjait.

Az ünnepélyes táblaavatás után pedig azonnal birtokba is vették a fiatalok a Keszthelyi Helikon Tenisz Club pályáit, így a Dr. Forintos László pályát is. A tehetséggondozó emlékversenyre közel negyven gyermek nevezett, akik igazán nívós, magas színvonalú mérkőzésekkel tették emlékezetessé a keszthelyi szombatot. Érdekesség, hogy a legkisebb korosztályban Forintos Laci bácsi dédunokája, Kottász Dalma (PVTC) állhatott a dobogó második fokára.

A hat korcsoport győztesei végül a következő versenyzők lettek:

7-8 éves korcsoport (vegyes): Takács Zara (PVTC)
9 éves korcsoport (fiúk): Varga Áron (Pécsi Elektromos SE)
9-10 éves korcsoport (lány): Tóth Réka (PVTC)
10 éves korcsoport (fiúk): Misák Máté (Marcali)
11-12 éves korcsoport (vegyes): Szabó Ákos (Badacsonytördemic)
13-14 éves korcsoport (vegyes): Bors Liza (Balatonboglár)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában