Teke

2 órája

Gigászi küzdelemben sikerült pontot szerezni

Fontos győzelmet aratott az Investment Közutasok Kaposvári TK I. a Salgóbátony TK otthonában a férfiteke Szuperliga harmadik fordulójában. A legeredményesebb játékos, Németh Máté 614 fáig jutott.

Fotó: Lang Róbert

A salgóbátonyiak nem érdemtelenül harcolták ki a szuperligás szereplést, ráadásul remekül ki tudták használni a pályájuk előnyeit. S ezt ezúttal is bizonyították, hiszen hiába vezettek végig a vendégek, a házigazda partiban volt, s a végeredmény nem adta vissza azt a küzdelmet, ami a meccsen zajlott.
Az első sorban Juhász Bence és Farkas Sándor lépett dobóállásba Kiss Máté, illetve Sáfár Zoltán ellen, és mindkét játékos diadalt aratott. Középen Nagy Gergő ugyan megosztozkodott a szetteken Simon Alexanderrel, de 29 fával többet ütött riválisánál, így az Investmenté lett a pont. Ifjabb Horváth László nagyot csatázott Bóta Ervinnel, de a hazai játékos három részsikert is be tudott zsebelni, így egyenlített a házigazda, és 15 egységet faragott fahátrányán is. 
A folytatásban Balázs Péter hiába dobott több fát, mint Botházy Péter, a kétszeres világbajnok az első és a harmadik játszmát behúzta, az utolsó pedig döntetlen lett (146–146), így újabb pont került a kaposváriak neve mellé. Németh Máté klasszis teljesítményt nyújtott, és biztosan nyert Telek Tamás ellen, így végül győzelmet aratott Investment Közutasok Kaposvári TK I. csapata a kiválóan harcoló Salgóbátony otthonában.

Salgóbátony TK–Investment Közutasok Kaposvári TK I. 1–7 (3406–3503)
Eredmények: Simon Alexander 550–Nagy Gergő 579 (2:2); Bóta Ervin 579–ifj. Horváth László 564 (3:1); Balázs Péter 563–Botházy Péter 560 (1,5–2,5); Telek Tamás 579–Németh Máté 614 (0:4); Kiss Máté 572–Juhász Bence 587 (1,5–2,5); Sáfár Zoltán 563–Farkas Sándor 599 (2:2).
Az ifjúsági mérkőzésen is győzelmet arattak a kaposváriak. Leposa Olivér mindössze egy szettet veszített, Balogh Kristóf viszont behúzta mind a négyet, így a megszerzett siker erőt és önbizalmat adhat a folytatásra a csapatnak.

Az ifjúsági mérkőzésen: Salgóbátony TK–Investment Közutasok Kaposvári TK I. 0–4 (958–1045). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában