Kosárlabda

2024.09.07. 14:41

Újabb magabiztos győzelemmel hangolt a Kaposvár az emléktornákra

Az NB I. B Zöld csoportjából feljutást megcélzó Veszprém ellen folytatta a felkészülési meccseket sorát pénteken idegenben a Kometa Kaposvári KK.

Fotó: Böcz Zoltán

Az első percek 5–1-es hazai vezetést hoztak, jól dobtak kintről a veszprémiek. 10–12-nél Darrion Trammell faultos betörésével vette át a vezetést a Kaposvár. Kiegyenlített küzdelmet hoztak a következő percek. A somogyiak Bogdán Benedek ziccerével módosították 18–20-ra az állást.

A Branislav Dzunic vezette Kaposvár magabiztos győzelmet aratott Veszprémben.
Fotó: Böcz Zoltán

A második negyedet 6 pontos előnyel kezdhettük, mely hamar 10-re nőtt, így érkezett a hazai időkérés. Uros Rosic hármasa és Puska Bence gyorsindítás utáni kosarával már 18–33-at is mutatott az eredményjelző. A félidő végéhez közeledve Szőke Bálint egymás után két triplát is vágott, amit kiegészített még az amerikai irányító kosara is, így 26 pontra nőtt a somogyi fór. Pucz Zalán beállása után büntetőket érő passzt adott Bogdánnak. A dudaszó előtt Trammell elsüllyesztett még egy távolit, így lett 33–59 az állás.

A nagyszünet után Kis Raul hármasával lépett el még jobban a Kaposvár. Antalics palánk alatti kosarát követően már 41–72 volt az állás. A harmadik etap végére közel járt már a százhoz a vendég alakulat.

Hajduk Attila triplájával kezdték Dzunicsék a záró játékrészt 50–95-nél. Az utolsó öt perchez közeledve Luka Markovic közeli pontjaival lépték át a százat 58–101-nél. Végül sorozatban másodszor aratott magabiztos győzelmet a csapat felkészülési mérkőzésen, 69–116-ra nyertek a somogyiak.

Veszprém KK–Kometa Kaposvári KK 69–116
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium

Kometa Kaposvári KK: Trammell 21/9, Paár M. 5/3, Markovic L. 5, Antalics D. 16, Kis R. 11/6. Csere: Bogdán B. 12, Szőke Bálint 14/6, Puska B. 7/3, Uros R. 8/3, Kocsis Z. 14/3, Pucz Z., Hajduk A. 3/3.
Vezetőedző: Branislav Dzunic Edzők: Filipovics Gordan, Szőke Balázs.

A Veszprém KK legjobb dobói: Dupree 16/9, Sáfrán B. 12/9.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában