Kosárlabda

2024.09.04. 18:03

Kiütés: Bogdán Benedek vezérletével 43 pontos kaposvári siker

Negyedik edzőmérkőzésén a fővárosba utazott a Kometa Kaposvári KK, mely a Ludovik Arénában lépett pályára és aratott magabiztos győzelmet a szintén másodosztályú TF-Budapest ellen. A végeredményre nézve ez kiütés volt a javából.

Kosárlabda Völgyi Marcell sérülés miatt nem lépett pályára, a TF Budapest kiütése során. A Kaposvári KK nyári igazolása az NKA Universitas Pécs elleni hétvégi találkozón szenvedett súlyosnak tűnő állsérülést.

Kiütés a javából
Kiütés, amihez Trammel jócskán hozzájárult

A találkozó első tíz perce szoros eredményt hozott (21–19), a második felvonásban vizsont gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A Kaposvár védekezése felkeményedett, Branislav Dzunic csapata mindössze nyolc pontot engedett a hazaiaknak, miközben hússzal többet helyezett el a kosárban a másik palánk alatt, így 29–47-el fordultak a csapatok. Támadásban Bogdán Benedek remekelt, míg Darrion Trammel igazán sokoldalú játékot mutatott, 7 pontja és 6 gólpassza mellett 8 lepattanót szedett az első félidőben, miközben mindenki játéklehetőséget kapott, így Hajduk Attila és Pucz Zalán is pályára léphetett.

Már a szünet előtt eldőlt, hogy kiütés lesz a vége

A TF-Budapest, a másodosztályú kosárlabda-bajnokság tavalyi nyolcadik helyezettje hiába próbálta rendezni a sorokat a szünetben, a harmadik játékrész ugyanúgy a Kaposvár dominanciájáról szólt. Kocsis Zalánék 12–23-ra nyerték a játékrészt, így a zárónegyed előtt már 29 pontos volt a differencia. A nagy különbség ellenére a záró etap is vendég fölényt hozott. A találkozó legeredményesebb játékosa Bogdán Benedek lett 20 ponttal, miközben Darrion Trammell csaknem tripla-duplát hozott össze 25 perc alatt. A Kaposvári KK kimagaslóan lepattanózott, az 56 lecsorgó labdából Kis Raul 13-at jegyzett.


TF-Budapest–Kometa Kaposvári KK 54–97 (21–19, 8–28, 12–23, 13–27)
Ludovika Aréna, V.: Nepp L., Gaál I., Szőts D.
Kaposvár: Trammell 17/6, Puska B. 4, Markovic L. 10/3, Antalics D. 10, Kis R. 6. Csere: Paár M. 8/6, Szőke Bálint 7, Bogdán B. 20, Kocsis Z. 12/9, Rosic R. 2, Pucz Z. 1, Hajduk A.
Vezetőedző: Branislav Dzunic.
A TF-Budapest legjobb dobói: Simon B. 15/15, Szanyi B. 14/6.

Mestermérleg

– Gőzerővel dolgozunk és a terveknek megfelelően haladunk előre – fogalmazott Branislav Dzunic, a Kaposvár vezetőedzője a TF-Budapest elleni győzelem után. – az eredmény másodlagos, a mutatott játék sokkal fontosabb, ahogyan az is, hogy megtaláljuk a játékosok pontos helyét, azt a pozíciót, ahol a leghatékonyabbak tudnak lenni. Egy hónap után elmondható, hogy megismertük egymást. Eddig erősebb, élvonalbeli ellenfelekkel játszottunk, most pedig belekóstolhattunk abba, ami vár ránk a másodosztályban. Próbáltuk pályára vinni meccshehyzetben azokat az elemeket, amiket edzésen gyakoroltunk, azonban látni kell, hogy sok volt a változás, így időre van szükség ahhoz, hogy csapatként funkcionáljunk, de úgy érzem, hogy jó úton haladunk. 


A Kaposvári KK soron következő ellenfele a Veszprém lesz pénteken 18.00 órakon, idegenben. 

További sporttal kapcsolatos tartalmak

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában