Kézilabda

2024.09.01. 19:30

Sokáig tartotta magát a NEKA a DKKA ellen

Az NB I.-es Dunaújvárosi Kohász KA ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a másodosztály rajtjára hangoló Nemzeti Kézilabda Akadémia női csapata.

A bogláriak remekül helytálltak az élvonalbeli ellenfelükkel szemben, hiszen a szünetben egyenlő volt az állás, sőt a második félidő elején még vezettek is a Bakó-tanítványok. A folytatásban aztán a sokkal rutinosabb újvárosiak fordítottak és megnyerték a találkozót.

NEKA–DKKA (NB I) 27–35 (19–19)
Balatonboglár, NEKA Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Fekete Tamás, Hajdu Tamás.
NEKA: Torda – Katona 1, Panyi 4 (2), Bozsodi 3 (1), Alaxai 1, Molnár F. 5, Berei 1. Csere: Hornyák (kapus), Győri 4, Molnár R. 3, Farkas E. 2, Jelena 3. Vezetőedző: Bakó Botond.
DKKA: Oguntoye – Arany 6 (1), Agócs 4, Borgyos 2, Somionka, Gerháth 2, Sallai 3. Csere: Weininger (kapus), Lakatos 1, Gajdos 2, Kpodar 3, Luchies 3, Szalai B. 2, Török F., Kellermann 3 (1), Masna, Horváth A. 1, Paróczy 3. Vezetőedző: Gulyás Péter.
Hétméteres: 3/3, ill. 2/2.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

Mestermérleg

Bakó Botond: – Nagyon fontos volt, hogy egy ilyen szintű csapat ellen, egy ilyen sebességű mérkőzést játszunk. Amikor ugyanis visszatértünk Nagymihályról, a következő hetünk teljesen kiesett, ami érződött is a csapaton, de ma nagyon szépen beleálltak a mérkőzésbe a lányok. Negyven percig kiemelkedően játszottunk, elsősorban támadásban, de a tempónk is jó volt. Védekezésben ugyan akadtak hiányosságaink, de azokat ki fogjuk javítani, biztos vagyok benne, hogy a jövőben ezzel nem lesz probléma. Berei Krisztina még az első félidőben kisebb fejsérülést szenvedett, emiatt kilenc mezőnyjátékosom maradt, így a mérkőzés utolsó harmadára elfáradtunk. Kihagytuk a ziccereinket, és ez eldöntötte a találkozó sorsát. Összességében – az utolsó 15-18 percet leszámítva – elégedett voltam a lányok hozzáállásával és teljesítményével.

Menetrend

A NEKA az 1. forduóban, szeptember 7-én, szombaton 16.00 órakor Szászbereken, az EURO-NOVEX USE otthonában lép pályára, majd egy héttel később a Kozármisleny KA csapatát fogadja Bakó Borond csapata. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában