Szállás

2024.09.15. 10:00

Az őrtilosi szerelmes fészek is harcba szállt az év falusi szálláshelye címért

Somogyból három szálláshely is döntőbe jutott a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) Év Falusi Szálláshelye versenyben.

Marosi Gábor

Fotó: Hober Szabolcs

A legjobb 10 közé kettő őrtilosi vendégház, a Spalettás Porta és a Zöld 21 Cottage került be.  Ugyancsak döntős a balatonendrédi Gyurgya-lak
Mindkét őrtilosi ingatlannak Tóthné Iváncsics Gyöngyi a tulajdonosa, aki érdeklődésünkre elmondta, 2019-ben kezdtek el falusi vendéglátással foglalkozni. Elsőként nagyapja testvérének a házát vásárolták meg és álmodták meg a Spalettás Portát.

Két őrtilosi szállás is a legjobbak között
Két őrtilosi szállás is a legjobbak között Fotó: Hober Szabolcs

– Ez egy 1920-ban épült, helyi védettség alatt álló ingatlan – mesélt a ház történetéről Tóthné Iváncsics Gyöngyi. – Azzal a tervvel vettük meg, hogy ha nyugdíjba vonulok az óvodai munkám után, akkor kiélhessem a kreativitásomat. Sikerült is egy nagyon egyedi vendégházat kialakítanunk. Az épületben három szoba van, ahol összesen nyolcan férnek el. A bútorok a régi hangulatot idézik, de a modern igényeket is kielégíti a szolgáltatás. Adunk a vendégeknek papucsot, köntöst és mindent amire szükségük van. A házhoz hatalmas udvar tartozik, van szauna és dézsafürdő is. A vendégek visszajelzése alapján, megtaláltuk az egyensúlyt a régi és az új között – tette hozzá.

A Zöld 21 Cottage fantázianévre keresztelt vendégház idén készült el. Az elegáns ingatlan Tóthné Iváncsics Gyöngyiék háza és a Spalettás Porta között található. – Régen ez volt a falu legcsúfabb épülete – mondta. – Nagyon lepusztult volt és rondította a falu képét. Mindennap elsétáltam előtte és már nagyon bántotta a szememet. Egyszer aztán lehetőségünk volt arra, hogy megvegyük. Nem is gondolkodtunk ezen sokáig. Kétszemélyes szerelmes fészket alakítottunk ki. Nagyon szeretik a párok a házat, ami jakuzzival felszerelt. Ehhez is nagy udvar tartozik, tele virágokkal – mondta a falusi vendéglátós.

Az őrtilosi ingatlanokra a FATOSZ Facebook oldalán keresztül lehet voksolni szeptember 16-ig. Tóthné Iváncsics Gyöngyi arról is beszélt, egy évvel ezelőtt léptek be a FATOSZ-ba azért is, hogy minél jobban képviselhessék az Őrtilos környékén lévő vidéki turizmussal foglalkozókat. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában