Röplabda

2 órája

Deja vu: törölt járat és reptéri várakozás nehezítette a Fino Kaposvár Észak-Macedóniába jutását

Kedd este 19.00 órakor az észak-macedón VC Strumica otthonában folytatja nemzetközi szereplését a BL-ből búcsúzó Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A CEV-kupában érdekelt együttes azonban nehézkesen jutott el az odavágó helyszínére. A klub honlapján az alábbi beszámoló olvasható.

Íme a Fino Kaposvár hivatalos közleménye az esettel kapcsolatban:

"Nem volt zökkenőmentes a Fino Kaposvár útja Észak-Macedóniába a mai CEV Kupa mérkőzésre. Zágrábból néhány óra késéssel tudott csak továbbindulni Szkopjéba a csapat, mert törölték a járatukat.

Szinte már deja vu érzése lehetett a játékosoknak hétfőn, amikor Zágrábban közölték a csapattal, hogy törölték a Szkopjéba tartó járatukat, és csak néhány óra múlva tud indulni a gépük. Tavaly kísértetiesen hasonló volt a helyzet, amikor a svájci Volley Schönenwerd otthonában játszottunk a CEV Kupában, akkor Budapesten ragadtak a reptéren a játékosok, mert törölték a járatuk.

Ezúttal a zágrábi reptér “vendégszeretetét” élvezték a fiúk. Nem hiányzott ez abszolút, hiszen vasárnap késő délután még bajnokit játszott a csapat, de hétfő reggel fél kilenckor már útnak indultak Észak-Macedóniába. Először busszal utazott a gárda a horvát fővárosba, hogy onnan aztán repülővel menjenek tovább Szkopjéba. Az északmacedón fővárosból aztán még néhány óra buszozás várt a fiúkra a meccs helyszínére, Strumicába.

Csakhogy a zágrábi reptéren jött a fekete leves. A délután két órakor induló járatot ugyanis törölték, és csak néhány órás csúszással tudott továbbindulni a csapat. Emiatt végül a hétfő esti edzését is le kellett mondania a csapatnak, ami ugyancsak nem jött jól a keddi találkozó előtt.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjében 3:0-ra le tudtuk győzni mostani ellenfelünk. A Strumica azonban azóta beerősített, náluk van az északmacedón válogatott gerince, ráadásul csak erre a két találkozóra három játékost is leigazoltak külön a nemzeti csapatból, egy feladót, egy szélső ütőt és egy feladó-átlót. Utóbbi ráadásul a szlovén bajnokság pontkirálya volt, így egy kiváló játékosról van szó.

Ezek az igazolások némileg megváltoztatták az esélyeket, de persze Bögöly Gáborék nem feltartott kézzel utaztak ennyit Észak-Macedóniába. A Fino Kaposvár – VC Strumica CEV Kupa párharc első találkozója ma este 19:00-kor kezdődik majd. A visszavágót jövő héten szerdán 18:00-ás kezdettel játsszák le a felek a Kaposvár Arénában. A továbbjutóra a legjobb 32 között a török sztárcsapat, a Galatasaray vár majd."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában