Hírek

2012.02.03. 14:29

A Ryanair 4 Boeinggel erősít Budapesten

A Ryanair a Malév leállását követően Budapestre telepíti 4 Boeing gépét, két héten belül megnyitja budapesti bázisát, ahonnan 31 útvonalra kínál jegyeket, és várja a korábbi Malév dolgozók jelentkezését - ismertette Michael Cawley, a cég vezérigazgató-helyettese pénteken sajtótájékoztatón.

MTI

Januárban jelentette be a légitársaság, hogy visszatér Budapestre, akkor 5 új útvonalat terveztek. A Malév leállása miatt azonban a kapacitások növelése mellett döntöttek. Ezzel 2 millió utasra számítanak éves szinten az első évben Budapesten és 2.000 új, megmentett munkahelyet teremtenek. Jelenleg 700 munkavállalója van a légitársaságnak Budapesten.

A Ryanair 2008-ban 400 ezer utast szállított Budapestről, ezt követően azonban a Budapest Airport díjemelése miatt kivonultak erről a piacról. Hozzátette: még pénteken egyeztetnek a Budapest Airport vezetőivel terveikről.

Mivel a Ryanair a téli időszakban 80 repülőgépét leállította, így van szabad kapacitása az azonnali járatindításra.

Tavaly a Ryanair összesen 75 millió utast szállított világszerte, profitja 480 millió euró volt.

A Ryanair is kínál kedvezményes jegyeket a Malév-jeggyel rendelkezőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!