Hírek

2011.05.09. 20:33

Triplázás: újra elfogadták a 98 százalékos különadót

Harmadszorra is elfogadta az Országgyűlés a végkielégítéseket sújtó, 98 százalékos különadóról szóló törvényjavaslatot.

MTI

Az új szabályokról szól rendelkezést még hétfő reggel nyújtották be és még aznap este meg is szavazták. A fideszes javaslat értelmében a különadó a 2010. január 1-je után szerzett jövedelmeket sújtja. A Lázár János, Szijjártó Péter és Ágh Péter jegyezte törvénymódosítási indítványra 276 képviselő szavazott igennel, míg 36 nemmel.



Az Alkotmánybíróság május 6-i határozatában semmisítette meg a hatálybalépésére visszaható hatállyal a 98 százalékos különadóról szóló törvénynek azt a szabályát, amely szerint a különadót a 2005. január 1-jét követően megszerzett jövedelmekre kell alkalmazni. A 2005-2009 közötti időszakra befizetett különadó összegét az adóhatóság visszatéríti az új jogszabály hatályba lépését követő 30 napon belül.A fideszes javaslat alapján a különadó-fizetésre kötelezettek köre kibővül mások mellett a parlamenti és az európai parlamenti képviselőkkel is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!