Megyei időjárás

2 órája

Kellemes, napsütéses idővel várhatjuk a hétvégét

Forrás: Németh Levente

Pénteken is kellemes hőmérsékletű, napsütéses napra készülhetünk Somogyban. A nyugati határvidék térségében látszik esély egy-két kósza zápor kialakulására, de ott is jellemzőbbnek látszik a napsütéses időjárás mérsékelt felhősödésekkel. Délelőtt, keleten még lehetnek élénk széllökések, másutt egész nap gyenge légmozgás a valószínűbb. Este, éjjel országszerte derült, csillagfényes égbolt, gyenge légmozgás, nyugodt, eseménytelen időjárás valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 11,
péntek délután 23,
szombat reggel 11 fok körül alakul.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- A hétvégére és jövő hétfőre jelentős frontoktól mentes, napsütéses, helyenként és időnként fátyolfelhős, nyugodt, az évszaknak megfelelő hőmérsékletű, sőt annál pár fokkal melegebb őszi időjárásra lehet készülni.

- Keddre kisebb változás előjelei mutatkoznak: egy közepes vastagságú, szakadozott felhősáv keresztezheti az országot, melyből északnyugaton szórványosan egy-két záporeső is kialakulhat. Északnyugaton csökkenhet a hőmérséklet, délnyugaton viszont nyáriasan meleg napra van kilátás.

- Szerdára, csütörtökre már jelentősebb előrejelzési bizonytalansággal, de előreláthatólag még zömében szűrt napsütéses, vékonyan felhős égbolt és kellemes hőmérsékletű időjárás következik. Élénkülő D-i szél támad és meleg levegőt szállít a térségbe. A déli országrészben nyáriasan enyhe nap ígérkezik. Az északi határvidéken bizonytalanabb a felhőzet alakulása, elvétve zápor is előfordulhat, de jelentős eső nem valószínű. (forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában