Kék hírek, bulvár

2011.10.27. 16:10

Álrablással leplezte a sikkasztást, két és fél évet kapott

Két és fél év börtönre ítélte a pusztakovácsi takarékszövetkezeti fiók egykori alkalmazottját a kaposvári bíróság. Az asszony két társával tavaly augusztusban fegyveres bankrablókról szóló mesével leplezte sikkasztását. Az ügy másodrendű vádlottja másfél évet, míg a harmadrendű egy év négy hónapot kapott.

Vas András

Több mint ötmillió forintot adott át két bűntársának a pusztakovácsi takarékfiók vezetője, majd fél órával távozásuk után bekapcsolta a riasztót, belülről bezárta az ajtót, s kidobta a kulcsot az ablakon, mintha támadói dobták volna el. Ezután a kiérkező rendőröknek fegyveres rablókról beszélt, akikről valótlan személyleírást adott.

Hamar kiderült azonban, hogy álrablás történt, s a rendőrök gyorsan elfogták a takarékban dolgozó nő marcali és balatonkeresztúri társát. Utóbbi a bíróságon megpróbálta eljelentékteleníteni szerepét az ügyben, bár arra nem tudott magyarázatot adni, ha mindent két vádlott társa talált ki és követett el, miért vonták be az álrablásba. A szembesítések során a vádlottak – főként a két férfi – természetesen megpróbálták egymásra hárítani a felelősséget, s az is kiderült, az ellopott pénznek amúgy csak egy része került elő.

Az ügyész mindhárom vádlottra börtönbüntetést kért, az elsőrendű ügyvédje viszont arra hivatkozott, védence nem bűnözőtípus, az asszonyt csak rossz anyagi helyzete miatti kétségbeesésében keveredett az álrablásba. Emellett némi vita alakult ki arról, ki volt az ügy ötletgazdája.



A bíróság a vádhatóság álláspontjával értett egyet, s az egykori takarékszövetkezeti fiókvezetőt két és fél év, a marcali férfit másfél év, míg a balatonkeresztúri vádlottat egy év négy hónap börtönre ítélte, emellett kötelezte őket – a perköltségek mellett – több mint hárommillió forint megfizetésére a takarékszövetkezet részére.
Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. Az ügy másodfokon a megyei bíróságon folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!