Kék hírek, bulvár

2010.08.19. 15:44

Kirabolták a pusztakovácsi takarékszövetkezetet

Délben rabolták ki a pusztakovácsi takarékszövetkezetet, pont, amikor az egyik alkalmazott ebédelni ment.

Sonline

Egy hónap különbséggel rámolták ki kétszer is a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet balatonszentgyörgyi fiókját, most újabb hónap telt el, s ismét bankot raboltak. Ezúttal a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet pusztakovácsi fiókját fosztották ki. Ebédidőben.

Információink szerint: a bankban ketten dolgoznak, a rablás idején egyikük tartotta az ügyeletet, míg a másik ebédelni ment. Ekkor lépett be az ismeretlen, aki fegyverrel adott nyomatékot követelésének, majd a rabolt pénzzel elmenekült.

– Azt hallottam, hogy állítólag ugyanez a banda, nem csak itt Pusztakovácsiban, hanem Jánosházán is bankot rabolt ma – osztotta meg értesüléseit a takarékszövetkezethez érkező férfi. A bankkal szemben lakó szomszéd, Horváth Dezsőné pedig arról beszélt: ilyen még soha nem volt a faluban. – Bár szemben lakom, semmit nem vettem észre – tette hozzá. – Néztem a tévét, jövök ki, s azt látom, hogy mindenhol rendőr van, s kérdezgetik az embereket. Akkor mondták nekem is: mi történt.

Néhány méterrel arrébb, a templom melletti társaságnál a biztonság volt a téma. – Szörnyű mennyi ilyen esetről hallani, valamit már tenni kellene – mondta egyikük. – Itt a faluban nincs faluőr, de polgárőrség sem. Valamikor volt, de aztán megszűnt. Még egy szál kameránk sincs, ami figyelné az utcákat. – A takarékot is jobban elláthatták volna: még egy biztonsági őr sincs – ingatta fejét a társaság másik tagja.

A vélemények abban megegyeztek, az utóbbi esetekből következtetve: úgy tűnik a rablók mostanában a kisbankokat veszik célba. Hamar végeznek, s kisebb a lebukás veszélye is. Bár az összegről nem tudnak: biztosan elég pénzt tudnak rabolni, hogy még meg is éri.



Karsay Kornél, a Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a gyanúsított egy 180-190 cm magas, kreol bőrű férfi, aki a rablás idején zöld színű overállt, napszemüveget, valamint világos színű baseball sapkát viselt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!