Kék hírek, bulvár

2010.03.05. 16:10

Rendőröknek hajtott a lopott BMW-vel a menekülő tolvaj

Egy rendőrt is elsodort a 23 éves holland, aki végül rendőrautóba rohant.

Vas András

– Csak annyit láttam, hogy két rendőrazutó megállt, az a sötét kocsi pedig beléjük rohant – magyarázta a kertkapuban állva Óvári Ernőné, miközben fázóan összehúzta magán kardigánját. Bár az erős szél miatt elképesztően hideg volt, a mernyei asszony mégsem vonult vissza a szobába, kíváncsian várta, hátha megtud még valamit a rendőrségi kordon túlfeléről.
Ahol az öt rendőautó és a több mint egy tucat rendőr jelezte, valami komoly dolog történt. A figyelem középpontjában egy sötét BMW állt, körötte, no és egy törött oldalú rendőrségi kocsi mellett sürögtek a zsaruk.



– Autótolvajt fogtunk – hallottuk az egyik rádióba beszélő rendőrtől, aki ezután utasításokat osztott, hogyan, s merre tereljék a forgalmat. Mely péntek délután háromtól bő három órára leállt: Mernye aszalói végén ugyanis teljesen lezárták a 67-es főutat.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Végül az rendőrautó állította meg a tolvajt
[/caption]

Egy ámokfutó autótolvaj miatt, aki Balatonszárszón ugrott be a BMW-be, melyből éppen kipakolt tulajdonosa. Az üldözés már ekkor megkezdődött, két Balaton-parti rendőrkocsi követte a száguldó tolvajt, akiről kiderült, hogy huszonhárom esztendős és holland állampolgár. Az üldözők természetesen értesítették kollégáikat, így Mernyéről szemben velük is elindult egy kocsi. A holland azonban kikerülte őket, az időközben Kaposvárról Mernyére érkezőket viszont már nem tudta. A rendőrök keresztbe álltak az úton, s elindultak, hogy feltartóztassák a BMW-st, aki azonban egyiküket elsodorta, majd belerohant a rendőrautóba.

– Lopás, közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indul ellene eljárás – mondta Kemény Gábor alezredes, a Kaposvári Renndőrkapitányság vezetője, aki hozzátette, azt még vizsgálják, az elfogott személy állt-e valamilyen befolyásoltság alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!