Közélet

2011.04.29. 15:56

A tévés szakács ebédreformja: lehet jót enni a menzán

Jenei Tamás tévés szakács gyakorlati példák során mutatta be, hogy másképp is lehet főzni a menzán.

Meiszterics Eszter

Babérlevél? Medvehagyma? Ügyesen tippeltek a mernyei iskolások a fűszerfelismerő feladatban. Jenei Tamás tévés szakács vezetésével rendeztek egészségnapot a mernyei általános iskolában pénteken. Olyan különlegességeket készített a séf a gyerekeknek, mint a mascarponés zöldborsókrém, a medvehagymás tojáskrém, de tejfölös zúzalevest, halas Bolognait is kóstolhattak. Az egyik legnagyobb sikert a zabpelyhes piskóta aratta alma mártással.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A következő tanévtől nem az iskola konyhájában készül az ebéd
[/caption]
Munkácsy Mihály iskolaigazgatótól megtudtuk: a kollégáival olyan komplex programot állítottak össze, amelyben minden a testi és lelki egészséggel kapcsolatos. Többek között fizikai állapotfelmérés, önértékelés, önismereti játékok, családvédelem, élelem- és kémiai biztonság, szájhigiénia, testhigiénia is szerepelt a programok között. Az ÁNTSZ, a Vöröskereszt, a megyei rendőrkapitányság munkatársai és a települési védőnők beszélgettek a gyerekekkel.



A reformételekkel azért ismerkedtek a tanulók, mert a következő tanévtől nem az iskola konyhájában készül az ebéd, hanem egy budapesti szolgáltató főz majd az intézményre. Jenei Tamás épp ezért gyakorlati példák során mutatta be, hogy másképp is lehet főzni, és finom lehet a menza koszt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!