Közélet

2016.02.02. 13:01

Ander Balázs: a késő Kádár-kort idézi a helyzet

Ander Balázs szerint sajnos nemcsak a siófoki polgármester, de az egész magyar társadalom megfigyelés alatt áll.

A. V.

– Döbbenet, hogy 2016-ban valakit azzal akarnak lejáratni, hogy részt vett egy Jobbik-rendezvényen – mondta keddi, a megyei kormányhivatal elé meghirdetett sajtótájékoztatóján Ander Balázs, a Jobbik somogyi országgyűlési képviselője. – Úgy állítják be, mintha a párt ördögtől való lenne. Persze érthető, hogy az ügy a Jobbikra lett kihegyezve, hiszen látható, hogy a Fidesz-rendszer korrupt, újhűbéri hatalmának falát csak ez a párt tudja ledönteni.



A barcsi honatya felháborodását a lapunkban megjelent újságcikk váltotta ki, melyből kiderült, politikai ellenfelei a szélsőjobb párt hétvégi évadnyitóján készült felvételekkel akarják lejáratni Lengyel Róbert siófoki polgármestert: a városvezetőt lesifotós várta a rendezvény budaörsi helyszíne előtt.
– És sajnos nemcsak a siófoki polgármester, de az egész magyar társadalom megfigyelés alatt áll – folytatta Ander Balázs. – Közalkalmazottak, pedagógusok rettegnek, egzisztenciális fenyegetettségben élnek, például arról is több hírt kaptam, nem engedik aláírni a pedagógusoknak a miskolci gimnázium oktatási reformokat követelő petícióját. Sok esetben olyan a helyzet, hogy a késő Kádár-korban is kiverte volna a biztosítékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!