Közélet

2013.08.15. 12:47

Calicivírus fertőzte meg a vendégeket a lellei szállodában

Egy balatonlellei hotel több szállóvendége is hányásos, hasmenéses tünetekkel betegedett meg a hét elején, a vizsgálatok a calicivírust mutatták ki, Lelle és Balatonboglár térségében jelen van a kórokozó.

Sonline

A megyei kormányhivatal csütörtöki közleménye szerint a Hotel Lellében a szállóvendégek körében tapasztalt hányásos-hasmenéses megbetegedéseket calicivírus okozta. A vírus emberről-emberre közvetlen érintkezés vagy szennyezett felületek, tárgyak esetleg étel, egyéb élelmiszer útján terjed. A hotelben lakók közül az első megbetegedett akár otthonából is hozhatta a vírust - húzza alá a kormányhivatal. Magyarország több területéről is jelentettek calici vírus járványokat.



A Balaton-parti településeken a lakosok és a nyaralók körében előfordult egyéb hányásos hasmenéses megbetegedések egy részét valószínűleg ugyanezen kórokozó okozza, de más okok is fennállhatnak. A fertőzöttek környezetében folyamatos fertőtlenítő takarítás, a betegek elkülönítése és személyi higiénés rendszabályok betartása szükséges, ezeket a SMKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve előírta. Új megbetegedést nem jelentettek a térségből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!