Közélet

2011.05.16. 07:13

Élmény kell, már a wellness és a tiszta víz sem elég

Romlott a gyógy- és wellness szállodák látogatottsága az első negyedévben a Balatonnál, főként a külföldi turisták számának visszaesése miatt – erről számolnak be a statisztikák.

Fónai Imre

Miért nem vonzó a Balaton a külföldiek számára? Brachna János idegenforgalmi szakközgazdász szerint ahol a termékkel van baj, ott aligha segít a reklámköltség emelése.
– Drámaian romlik a Balaton nemzetközi versenyképessége – így a siófoki szakember. – Hová mennek üdülni azok a németek, akik korábban hozzánk jártak? Bulgáriába, Romániába, az Adriára. Az ivóvíz tisztaságú víz, a színvonalas szálloda, a vitorláskikötő sem elég ma már, mert változott a kereslet. Nem a világgazdasági válság áll a háttérben, hiszen a negatív balatoni tendencia már  tíz éve tart. A minőség, egyediség, az élményszerzés vágya került az első helyre. Ebben vagyunk lemaradva. Ilyen egyedi lenne, ha a Balaton Közép-Európa egészségturisztikai központjává válna, családbarát fejlesztésekkel.



Egészségturizmus-katalógusukban az egész régióból egyetlen ilyen, minőségi szolgáltatásokat kínáló szállodát, egy hévízit tudnak szerepeltetni, pedig kis befektetéssel sok német turistát vissza lehetne ezzel csalogatni – ez a véleménye Kosárszky Tibornak, a TUI magyarországi szolgáltatási igazgatójának. Vagyis várjuk, várjuk a németeket, csak nem teszünk semmit érte? Némi vigasz: emelkedik viszont az orosz turisták száma...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!