Közélet

2014.05.28. 17:28

Mosolygó Kórház: kosárlabdázók a beteg gyermekekért

Címkék#Kaposvár

Felelősség, gondoskodás és figyelem: a Kaposvári KK játékosai népszerűsítették szerdán a Kaposi Mór Oktató Kórház Mosolygó Kórház Alapítványának önkéntes programját.

Harsányi Miklós

– Gondoskodom, tehát vagyok! – ez volt a mottója a szerdai rendezvénynek. Dombrovszky Nóra programszervező – a sport szerepére utalva – elmondta: a kosárlabda klub a társadalmi felelősségvállalás jegyében kampányolt az önkéntességért. Lényeges, hogy szűkebb környezetünkben is minél többen felismerjék ennek fontosságát, üzenetét.

– A Mosolygó Kórház Alapítvány önkéntesei rendszeresen bejárnak a kórházba, ahol rajzolnak a kicsiknek, mesét olvasnak a beteg apróságoknak, s különféle foglalkozásokat tartanak számukra – folytatta. – Úgy tartjuk: a jókedv segíti a gyógyulást. Azt szeretnénk, ha ezek a találkozások boldog perceket szereznének a kórházban lévő gyermekek számára, s jó lenne, ha még többen csatlakoznának az önkéntes programokhoz.



Művészek, sportolók is támogatásukról biztosították a programot, szakemberek szerint egy-egy találkozás lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekeket kizökkentsék a betegszerepből, s jókedvre derítsék őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!